17 C
Belgrade
utorak, maj 28, 2024

Letovanje sa jelenima i košutama

U našem regionu ima puno sadržaja koje turisti još uvek nisu otkrili. Takav slučaj je i sa malenim ostrvom u blizini Korčule. Ukoliko se odlučite da ga posetite, a tebali bi, društvo će vam na plaži praviti predivne životinje

Ukoliko želite letovanje sa jelenima i košutama, vaša sledeća destinacija je ostrvo Badija. Ovo malo i romantično ostrvo se nalazi u blizini Korčule u Hrvatskoj. Ostrvo Badija je najveće od 19 ostrva korčulanskog arhipelaga i zauzima površinu od skoro jednog kvadratnog kilometra.

Badija je nenaseljeo ostrvo, na njemu ne žive ljudi. Međutim, tamo žive jeleni i košute, najzanimljivi sadržaj na ostrvu. Jeleni lopatari će vam radoznalo praviti društvo u šetnji ostrvom ili na plažama.

Jeleni su stigli na Badiju 1958. godine, kad su dva para donesena sa Briona. Njihova populacija danas broji destetak članova, i svi su naviknuti na turiste. Oni bezbrižno prilaze turistima koji se sa njima fotografišu ili ih hrane.

Najstarija aktivna solana na svetu, saznajte više.

Celo ostrvo je divlje, prekriveno je žbunjem i borovom šumom. Osim toga, na njemu se nalaze lepe kamene i šljunčane plaže kao i predivne uvale. Do njega se stiže brodićem sa okolnih ostrva, i za obilazak vam neće trebati puno vremena. Sve vreme koje turisti provode tamo vezano je za jelene i uživanje u predivnim životinjama.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -