20.6 C
Belgrade
petak, mart 29, 2024

Republika Srpska obara turističke rekorde

U Republici Srpskoj se turizam u potpunosti oporavio od loših posledica pandemije, i na oporavak ne može loše uticati ni aktuelna kriza u Ukrajini. Republika Srpska nema samo odličnu godinu za turizam, već godinu u kojoj se očekuje da bude oboren rekord

Republika Srpska je još jednom pokazala da je izuzetno atraktivna turistima. Republika Srpska obara turističke rekorde, ove godine se po prvi put očekuje da će biti registrovano čak milion turističkih noćenja.

Marko Radić, rukovodilac Sektora za promociju turizma u Turističkoj organizaciji RS, je za portal Srpskainfo izjavio da je u ovoj godini zabeležen odličan rezultat. Na osnovu podaka Zavoda za statistiku Republike Srpske, za šest meseci ove godine Republiku Srpsku posetilo oko 190.000 turista. Oni su ostvarili skoro pola miliona registrovanih noćenja, navodi Marko Radić.

Ovi rezultati su u rangu sa rezultatima uporednog dela 2019. godine. Ta godina se uzima kao poslednja dobra godina za turizam. Prema podacima Turističke organizacije RS, turisti se zadržavaju u proseku 2.4 dana. Dectinacije koje turisti najviše posećuju su Banjaluka, Trebinje, Banja Vrućica i Istočno Sarajevo.

Najstarija aktivna solana na svetu, saznajte više.

Što se tiče turista, Republiku Srpsku najviše posećuju turisti iz regiona, nakon kojih slede tuisti iz Nemačke, Austrije, Italije i Turske.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -