28.4 C
Belgrade
nedelja, jun 16, 2024

Airbnb i anti-party tehnologija

U avgustu 2020. Airbnb je uveo „privremenu” zabranu za sve zabave i žurke, koja je postala trajna u aprilu 2022. godine. Iz kompanije najavljuju da će koristiti „anti-party tehnologiju“ u nastojanju da se obračunaju sa gostima koji masovnim žurkama uništavaju kuće koje su rezervirali preko tog servisa

Anti-party tehnologija je novina u svetu izdavanja koju je pokrenula kompanija Airbnb. Uspešno je isprobana u Australiji, i plan je da se globalno raširi po svim kontinentima gde je ova kompanija prisutna.

Tehnologija u osnovi posmatra sve faktore koji su prisutni, kao što su pozitivne recenzije (ili odsustvo pozitivnih recenzija), koliko je gost dugo na Airbnbu, koliko dugo traje putovanje, udaljenost do lokacije na kojoj subjekt živi ili vreme za kad je objekat rezervisan. Sve to algoritmu pomaže da utvrdi da li je određena rezervacija bila namenjena za organizaciju zabava i partijanja.

Primarni cilj je redukovanje organizovanja nelegalnih zabava koje negativno utiču na domaćine, na komšije i cele zajednice. Sve do pandemije, Airbnb je dopuštao domaćinima da dobrovoljno izdvoje svoje nekretnine ako ne žele da budu za organizovanje zabava.  Airbnb je uvek branio gostima da priređuju zabave, posebno ako zabave nisu bile prijavljene.

Najružniji grad u Toskani, saznajte više.

Od oktobra 2021. Airbnb testira svoju „anti-party tehnologiju“ u Australiji. U samo nekoliko meseci primetili su pad od 35% organizovanja žurki. Ako ljudi posumnjaju da kuću u njihovom komšiluku iznajmljuje neko ko je zaobišao “anti-party tehnologiju”, Airbnb nudi posebnu telefonsku liniju za pomoć.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -