19.7 C
Belgrade
sreda, jun 12, 2024

Jezero Komo, idealna destinacija za odmor

Italija je dobro poznata turistima, i nudi jedan prilično sadržajan odmor. Bilo da tražite plaže i more, planine i doline, ova zemlja ima sve. Od modernog i užurbanog severa, preko centralnog gospodskog dela, sve do dremljivog i tradicionalnog juga, Italija je kao izmišljena za turiste, pa i nije čudo što je oni obožavaju

Letovanje ne mora nužno da podazumeva kupanje i sunčanje na morskim obalama i plažama, posebno ako je u pitanju Italija. Ukoliko svoj odmor zamiljšljate na nekom mestu udaljenom od sveta, na brdima koja kriju predivna jezera i doline, Jezero Komo je idealna destinacija za odmor za vas!

Jezero Komo ima sve ono što jedan prosečan turista želi. Povučeno je od užurbanog gradskog života, nalazi se među brdima i planinama, i deli svoje mesto sa rekama i gradovima sa bogatim kulturno-istorijskim sadržajima.

Nalazi se na severnom delu zemlje, između grada Milana i granice sa Švajcarskom. Komo zauzima površinu od oko 146 kvadratnih kilometara, i sa dubinom od 410 metara jedno je od najdubljih jezera u Evropi. Jezero je nastalo radom lednika, i popularna je destinacija još od drevnih Rimljana.

Zahvaljući neverovatno blagoj mikroklimi i predelima u kojima se nalazi, jezero Komo ima taj neki poseban izgled i šmek. Komo je pre svega izuzetno atraktivna turistička destinacija božanstvene prirode, vrhunskog luksuza i sjajnih gastronomskih specijaliteta, i nudi puno kulturnih i umetničkih bisera.

Najružniji grad u Toskani, saznajte više.

Sve to čini ovo jezero izuzetno atraktivnim i poznatim, posebno među onim ljudima sa “dubljim džepom”. Poznato je po svojim neverovatnim baštama, glamuroznim vilama i nezaobilaznim vidikovcima. Tu su ne samo odmarali, već i kuće kupili najpoznatiji svetski glumci ili pevači, poput Madone ili Džordža Klunija.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -