11.8 C
Belgrade
sreda, april 24, 2024

Bosna i Hercegovina među najpoželjnijim destinacijama

Britanski magazin Wanderlust je organiziovao takmičenje za najbolju zemlju, grad i region na svetu. Među najpoželjnijim su se našli i jedna zemlja i jedan grad iz našeg regiona

Bosna i Hercegovina se našla među najpoželjnijim destinacijama sveta. Na osnovu nezavisnog žirija sastavljenog od stručnjaka i čitalaca magazin Wanderlust, ova zemlja se našla na listi, zajedno sa gradom Mostarom.

Bosna i Hercegovina učestvuje u ovom takmičenju i to na listi potencijalno najpoželjnijih zemalja. Osim toga, grad Mostar se nalazi na listi potencijalno najpoželjnijih gradova.

Slovenačka Istra, i posao i odmor, saznajte više.

Ovo takmičenje za cilj ima da motiviše i informiše putnike širom sveta. Upravo zato magazin kroz svoje reportaže ističe lepote zemalja kroz autentične putopise, fotografije i stručne savete, navodi Wanderlust.

Magazin posebno ističe kako turisti dolaze u ovu zemlju kako bi videli fascinantno spajanje Istoka i Zapada. Istorija ove zemlje zapisana je u zanatskim radovima koji se mogu naći na ulicama gradova, gde se još uvek poštuju neka stara pravila života.

Međutim, ako želite da doživite Evropu kakva je nekad bila, uputite se u sela Bosne i Hercegovine. Tu u malim, izolovanim selima kao što je Lukomir, pastiri još uvek čuvaju svoja stada, navodi magazin.

Priroda je takođe fascinantna, tu su tirkizni slapovi, jezera i reke kao što je divlja Una, što Bosnu i Hercegovinu čini glavnim mestom za rafting, kajak i kanu. Sa šumama koje još uvek pokrivaju gotovo 50% zemlje, nacionalnim parkovima i nekim od najimpresivnijih vrhova u Dinarskim Alpama, Bosna i Hercegovina je takođe raj za planinare i ljubitelje prirode.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -