9.7 C
Belgrade
sreda, april 24, 2024

Najbolji kuvar na svetu za 2022.

U Madridu su u organizaciji The Best Chef Awards proglašeni najbolji kuvari na svetu. Španski šef Dabiz Munjoz iz restorana DiverXO je drugu godinu zaredom proglašen za najboljeg kuvara, titula ostaje u Španiji

Svake godine u organizaciji The Best Chef Awards bira se 100 najboljih šefova na svetu. Titulu najboljeg dodeljuju šefovi međusobno, a najbolji kuvar na svetu za 2022. godinu je Dabiz Munjoz iz restorana DiverXO.

Na drugom mestu se nalazi Rene Redžepi iz Nome, a na trećem Juan Roka iz restorana El Celler de Can Roca. Ova manifestacija je održana u Madridu, i smatra se svojevrsnom međunarodnom “Nobelovom nagradom za kuhinju”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dabiz Muñoz (@dabizdiverxo)

Kao novost u ovogodišnjem nagrađivanju, biće dodeljene tri nove nagrade, nagrada Best Chef Pristine koja se dodeljuje kuvaru s najvećim poštovanjem i korištenjem najkvalitetnijih lokalnih proizvoda, nagrada Best Chef Innovation Awar za najbolju inovaciju. Treća nagrada Best Chef Dining Experience Award se dodeljuje za  najbolje gastronomsko iskustvo.

Epsko putovanje za hranom u Arktičkom krugu, saznajte više.

Ovogodišnji pobednik Dabiz Munjoz je trenutno najbolji ambasador španske gastronomije u svetu. Poznat je i kao najnekonvencionalnijii drugi najmlađi kuvar na svetu čiji je restoran DiverXO ima tri Mišlenove zvezde.

Listu najboljih kuvara u ovoj godini možete pronaći na zvaničnoj intenet stranici.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -