28.4 C
Belgrade
nedelja, jun 16, 2024

U Beču je život najbolji

Beč je nakon dve godine pandemije ponovo potvrdio svoj status grada u kom je život najbolji. Beč je u skoro svim kategorijama dobio maksimalan broj bodova, što znači da je od 2009. godine konstantno na vrhu rang liste

Nakon tri godine, Beč je ponovo bio na vrhu indeksa britanskog nedeljnika Ekonomist. Ovaj list ocenjuje najbolje gradove za život na osnovu svog The Global Liveability Index kriterijuma. Posle dve godine u kojim je na rejting gradova u velikoj meri uticala pandemija koronavirusa, Ekonomist je potvrdio da je u Beču život najbolji.

Austrijska prestonica stanovništvu nudi brojne mogućnosti u oblasti kulture i zabave, visoko se kotira u oblasti stabilnosti, ima dobru infrastrukturu i svojim građanima obezbeđuje odličnu zdravstvenu zaštitu. Na osnovu The Global Liveability Index-a, on je najbolje ocenjen grad sa 99.1 poena od maksimalnih 100.

Na drugom mestu se nalazi Kopenhagen, a na trećem i Cirih. Pored njih, tu su Ženeva, Frankfurt i Amsterdam. Od ostalih gradova, na vrhu liste se nalaze Kaljari, Melburn, Toronto i Vankuver iz Kanade, kao i Osaka iz Japana.

Baltička Venecija, saznajte više.

Ovaj lista nažalost ima i onu drugi stranu. pa se na dnu dnu liste gradova po kvalitetu života nalazi Damask sa ocenom od 30.7 bodova. U tom drušrvu se nalaze još i nigerijski Lagos, libijski Tripoli i Karači u Pakistanu.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -