25.1 C
Belgrade
nedelja, jun 23, 2024

Republika Srpska nastavlja da obara turističke rekorde

Republika Srpska nastavlja da beleži odlične rezultate u turizmu. Ako se takav trend nastavi, biće prevaziđeni i rezultati ostvareni u rekordnoj 2019. godini. Ova 2022. bi mogla biti najbolja do sada

Republika Srpska nastavlja da obara turističke rekorde. Od početka godine, zaključno sa avgustom mesecom, zabeleženo je gotovo 300.000 turističkih dolazaka. Osim toga, zabeleženo je i skoro 700.000 turističkih noćenja, što su bolji rezulati nego što je ostvareno u istom periodu 2019. godine.

Sada zaista sa pravom možemo reći da će 2022. godina biti prva milionska kada su u pitanju registrovana noćenja, izjavio je rukovodilac sektora za promociju turizma u Turističkoj organizaciji RS Marko Radić za Srpskainfo. Kako dalje navodi, dobre vesti stižu i od turista iz inostranstva. Sve više turista se vraća, njih je do početka pandemije bilo skoro 70% od ukupnog broja gostiju

Osmo svetsko čudo, nestvarna priroda Čilea, saznajte više.

U Turističkoj organizaciji Rrepublike Srpske se pipremaju za zimsku sezonu za koju imaju već spremne planove i promotivne aktivnosti. Osim toga, sve je u znaku priprema za 2023. godinu koja bi trebalo da bude godina apsolutnog oporavka.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -