13.3 C
Belgrade
četvrtak, april 25, 2024

Najbolji bar na svetu za 2022. godinu

Na vrhu nove liste World’s 50 Best Bars se po prvi put ne nalaze barovi iz Londona i Njujorka, kao što smo već navikli. Najbolji bar za ovu godinu nam dolazi iz Barselone. Španija je odlučila da pokaže svetu svoje umeće 

Najbolji bar na svetu za 2022. godinu je Paradiso iz Barselone. Ovaj bar je od prošle godine sa trećeg mesta napredovao došavši na prvo, a pored njega se na listi nalazi još devet barova iz Barselone čime je zvanično potvrđeno da je ovaj grad dom najboljih barova na svetu.

U Paradiso baru se ne služe pića na uobičajen način i nemaju ukus kao u ostalim barovima. Ovde se eksperimentiše i stalno menja koncept. Ovogodišnja tema i inspiracija pronađena je u evoluciji čovečanstva. U baru se služi potpuno novih petnaest koktela od kojih svaki ima jedinstveno ime. Jedan od konktela, Fleming, je na primer posvećen osobi zaduženoj za otkriće penicilina. Interesantan je i koktel On Fire, koji sadrži dimljeno mleko sa burbonom, šerijem, tahinijem i batatom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Paradiso (@paradiso_barcelona)

Osim Paradiso bara, na listi najboljih se nalazi još devet barova iz Barselone. Međutim, na listi se nalazi još četiri iz Španije, što ovu zemlju postavlja na sam vrh po broju najboljih barova.

Gde se jede najbolja hrana na svetu, saznajte više.

Lista najboljih barova na svetu je napravljena na osnovu glasova barmena i vlasnika barova, kritičara i stručnjaka za miksologiju. Ukupno je 650 ugostiteljskih stručnjaka dalo svoj sud o tome koji su to najbolji barovi na svetu. Celu listu možete pronaći na zvaničnoj internet stranici.

Najboljih deset barova na svetu za 2022. godinu:

  1. Paradiso, Barselona
  2. Tayēr + Elementary, London
  3. Sips, Barselona
  4. Licorería Limantour, Meksiko Siti
  5. Little Red Door, Pariz
  6. Double Chicken Please, Njujork
  7. Two Schmucks, Barselona
  8. The Connaught Bar, London
  9. Katana Kitten, Njujork
  10. Alquímico, Kartagena

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -