6.4 C
Belgrade
utorak, 6 decembra, 2022

Gde se jede najbolja hrana na svetu?

Ako volite da putujete, velike su šanse da ste već koristili internet stranicu Tripadvisor. Na ovom servisu korisnici rangiraju hotele, restorane i lokalne atrakcije prema karakteristikama kao što su lokacija, čistoća, usluga i vrednost. Svake godine stranica analizira podatke svojih korisnika, sastavljajući liste najboljih za svoje godišnje nagrade Travellers’ Choice Awards

Iako turistička industrija i dalje pati zbog pandemije, podaci Tripadvisor-a ​​otkrivaju da je najveći broj ljudi odlučio da putuje bez neke veće bojazni od zaražavanja. Dobar deo svetskih putnika odlazi na putovanja kako bi istraživao lokalne običaje, kulturu ali i hranu. Gde se jede najbolja hrana na svetu?

Putnicima na raspolaganju stoji objavljena lista Top Destinations for Food Lovers, popis od 25 gradova koje su korisnici stranice rangirali kao gradove u kojima se pripremaju najukusnija jela.  Na ovoj listi i nema puno iznenađenja među destinacijama, od kojih su većina veliki gradovi već dugo poznati po svom doprinosu gastronomiji.

Rim, London i Pariz na vrhu liste Tripadvisor-a ​​za 2022

Verovatno već znate da su svetske destinacije poput Rima, Londona i Pariza poznate po vrhunskoj hrani, čak i ako niste neki preterani hedonista kad je hrana i piće u pitanju. Upravo ta tri grada se nalaze na vrhu liste kulinarskih destinacija koje morate posetiti u narednoj godini.

TriestEspresso Expo 2022, saznajte više.

Što se tiče Rima, Tripadvisor izdvaja svežu pastu, pržene artičoke, gulaš od volovskog repa i espreso kao neke od gurmanskih užitaka u kojima morate obavezno uživati. U Londonu, pivo u lokalnim pabovima je obavezno, u Parizu peciva sa čokoladom i kafa sa mlekom.

Od ostalih gradova, na listi se nalaze Madrid, Njujork, Firenca, kao i Marakeš ili hong Kong. Sve ostale destinacije pronađite na zvaničnoj internet stranici.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -