16 C
Belgrade
sreda, maj 8, 2024

Gde se jede najbolja hrana na svetu?

Ako volite da putujete, velike su šanse da ste već koristili internet stranicu Tripadvisor. Na ovom servisu korisnici rangiraju hotele, restorane i lokalne atrakcije prema karakteristikama kao što su lokacija, čistoća, usluga i vrednost. Svake godine stranica analizira podatke svojih korisnika, sastavljajući liste najboljih za svoje godišnje nagrade Travellers’ Choice Awards

Iako turistička industrija i dalje pati zbog pandemije, podaci Tripadvisor-a ​​otkrivaju da je najveći broj ljudi odlučio da putuje bez neke veće bojazni od zaražavanja. Dobar deo svetskih putnika odlazi na putovanja kako bi istraživao lokalne običaje, kulturu ali i hranu. Gde se jede najbolja hrana na svetu?

Putnicima na raspolaganju stoji objavljena lista Top Destinations for Food Lovers, popis od 25 gradova koje su korisnici stranice rangirali kao gradove u kojima se pripremaju najukusnija jela.  Na ovoj listi i nema puno iznenađenja među destinacijama, od kojih su većina veliki gradovi već dugo poznati po svom doprinosu gastronomiji.

Rim, London i Pariz na vrhu liste Tripadvisor-a ​​za 2022

Verovatno već znate da su svetske destinacije poput Rima, Londona i Pariza poznate po vrhunskoj hrani, čak i ako niste neki preterani hedonista kad je hrana i piće u pitanju. Upravo ta tri grada se nalaze na vrhu liste kulinarskih destinacija koje morate posetiti u narednoj godini.

TriestEspresso Expo 2022, saznajte više.

Što se tiče Rima, Tripadvisor izdvaja svežu pastu, pržene artičoke, gulaš od volovskog repa i espreso kao neke od gurmanskih užitaka u kojima morate obavezno uživati. U Londonu, pivo u lokalnim pabovima je obavezno, u Parizu peciva sa čokoladom i kafa sa mlekom.

Od ostalih gradova, na listi se nalaze Madrid, Njujork, Firenca, kao i Marakeš ili hong Kong. Sve ostale destinacije pronađite na zvaničnoj internet stranici.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -