20.6 C
Belgrade
petak, mart 29, 2024

U Španiji besplatna putovanja vozom

Sve linije kojim upravlja javna železnička mreža Renfe u Španiji biće besplatne za sve putnike. Od 1. januara 2023. godine putnici će moći bez bilo kakvih troškova da putuju raznim vozovima i posećuju razne gradove i regione u novom programu Vlade Španije

U Španiji su od septembra 2022. godine besplatna putovanja vozom. Ova inicijativa, odnosno novi program omogućava svim putnicima, domaćim i međunarodnim, da iskoriste prednosti besplatnog putovanja vozom. Besplatna putovanja vozom važe za srednje udaljenosti na linijama na kojim upravlja kompanija Renfe.

Iako je slična inicijativa pokrenuta u drugim zemljama kao što su Nemačka i Austrija, Španija je prva zemlja koja je u potpunosti subvencionisala putovanje vozom. Svi putnici mogu iskoristiti besplatne karte koje će biti dostupne do kraja 2023. godine.

Postoje određeni uslovi za dobijanje subvencionisanih karata. Besplatne karte su dostupne samo u prigradskim vozovima kojima upravlja železnička mreža Renfe i vozovima na razdaljinama ispod 300 kilometara. Besplatna usluga voza omogućava turistima da putuju između više gradova unutar regiona.

Drugi uslov je taj, da se besplatne karte odnose isključivo na karte za više putovanja, a ne na pojedinačne karte. Obavezan je depozit od 10 evra za prigradske vozove ili 20 evra za vozove srednjeg rastojanja. Depozit se vraća nakon što putnik putuje minimum 16 puta u jednom pravcu. Domaći putnici preuzimaju zvaničnu aplikaciju za železničku liniju Renfe, a međunarodnim putnicima će za prijavljivanje na ovaj program biti potreban broj pasoša.

Ovaj program će putnicima i turistima omogućiti da uštede novac. Pored besplatnog putovanja, oni će moći da posete sve što su želeli u Španiji, da iskuse lepotu, kulturu, hranu i istoriju Španije na najbolji način.

Osmo svetsko čudo, nestvarna priroda Čilea, saznajte više.

Kako navode u saopštenju španskog ministarstva saobraćaja, ova akcija u velikoj meri podstiče korišćenje ove vrste kolektivnog javnog prevoza. Na taj način se osigurava da svakodnevno putovanje bude sigurno, udobno, ekonomično i održivo, a voz pouzdano prevozno sredstvo.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -