5.2 C
Belgrade
subota, april 20, 2024

Nema more, ali ima 4.000 ostrva

Laos je poznat kao zemlja sa izuzetno bogatim prirodnim bogatstvima. Sam položaj države obezbedio je najlepše pejzaže sa najlepšim bojama, pa ne čudi činjenica da ova zemlja privlači veliki broj turista svake godine. Međutim, posebno je interesantno to što Laos ima dosta ostrva, a nema more

Laos je azijska zemlja koja nema more, ali ima više od 4.000 ostrva. Sa svih strana je okružena kopnom, a Vijetnam je nekako bezobzirno svojim položajem blokirao izlaz na more. On se prostire od severa do juga, tačno toliko da osujeti sve planove za letnji odmor stanovnicima Laosa. Međutim, Laos ima nešto drugo na samom jugu zemlje uz granicu sa Kambodžom.

Laos ima reku Mekong. U tom delu zemlje se Mekong grana na desetine manjih reka, prilikom čega se stvara mnoštvo rečnih ostrva, arhipelag od kog zastaje dah. Obale reka su prekrivene palmama i bujnom vegetacijom, a društvo im prave lepe drvene kućice. Tu su i brojne peščane plaže prepune dece i meštana.

Ovde ima više od 4.000 ostrva koja su savršena za turiste koji žele da se opuste na slikovitoj lokaciji gde još uvek nema masovnog turizma. Četiri glavna ostrva koja treba obavezno posetiti su Don Khong, Don Som, Don Det i Don Khon.

Ostrva su dom brojnim netaknutim plažama, hramovima i kulturno-istorijskim sadržajima. Interesantan životinjski svet, biciklističke staze i plutajući restorani čine zanimljiv i raznovrstan itinerer za posetioce. Posebno treba izdvojiti Khone Phapheng, najširi vodopad na svetu, širok skoro 11 kilometara. Laos je samo potvrdio koliko je priroda moćna i maštovita. U srcu kontinentalnog dela Indokineskog poluostrva je stvorila najlepše rečne pejzaže i krajolik kao iz bajke.

Osmo svetsko čudo, nestvarna priroda Čilea, saznajte više.

I na samom kraju, svi se pitaju da li ima baš tačno 4.000 ostrva? Dakle, da budemo potpuno iskreni, ako se svaki komad zemlje od 30 centimetara računa kao ostrvo, onda da. U realnosti tu postoje zapravo samo tri ostrva na kojima žive ljudi, gde postoji neka infrastruktura. Međutim, to ne umanjuje lepotu Laosa, ova zemlja je sve ono što i zamišljamo kad su u pitanje egzotične i daleke destinacije.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -