13.7 C
Belgrade
utorak, april 23, 2024

Najpristupačnija skijališta u regionu

Oktobar mesec je period godine kad se tradicionalno pripremamo za zimu. Dok se negde priprema zimnica i ogrev, na drugim mestima se priprema za predstojeću ski sezonu. Pakuju se skije, proveravaju vezovi i ostala oprema, što podrazumeva dobru i temeljnu pripremu koja ume da bude skupa, posebno ako se računaju svi troškovi. Koja skijališta u regionu nude najbolje uslove za zimski odmor?

Medijska kuća Euronews je objavila listu koja su to najpristupačnija skijališta u regionu. Skijanje je skup sport i zahteva dobru pripremu što se možda i najviše odnosi na finansijski deo organizacije.

Euronews navodi da će zimski odmori verovatno biti još skuplji ove godine jer ski centri i odmarališta podižu cene kako bi se nosili s rastućim cenama struje i gasa. Međutim, postoje još uvek destinacije koje nude dobar i kvalitetan zimski odmor bez dodatnog opterećenja kućnog budžeta, a nalaze se u regionu.

Borovec, Bugarska

Borovec je najstarije skijalište u Bugarskoj, nalazi se na nadmorskoj visini od 1.300 metara u planinama Rila. Većina staza ukupne dužine 58 kilometara su odgovarajuće za početnike i srednje napredne skijaše. Mesto je poznato po brojnim kafićima i barovima, a i Sofija je udaljena oko 50 kilometara. Dnevna skijaška karta košta oko 35 evra.

 Jahorina, Bosna i Hercegovina

Jahorina je jedna od nalepših planina u dinarskom sistemu. Uređene staze za skijanje, sankanje, brojni ski-liftovi i hoteli sa bogatim sadržajem privlače turiste iz regiona, ali i ljubitelje prirode i skijanja iz ostalih krajeva Evrope i sveta. Najviši vrh Jahorine nalazi se na nadmorskoj visini od 1.916 metara, odakle se pruža predivan pogled. Dnevna karta košta oko 35 evra.

Vogel, Slovenija

Vogel gleda na prelepo Bohinjsko jezero u nacionalnom parku Triglav. Ima samo 16 kilometara skijaških staza, ali teren bez drveća, kog ima dosta, znači da postoji mnogo neobeleženih staza za istraživanje. Vrh se nalazi na visinama do 1800 metara i dobra skijaška sezona je obično zagarantovana do aprila meseca. Dnevna karta košta oko 33 evra.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vogel (@vogelskicenter)

Dinan, mala i slikovita Belgija, saznajte više.

Pojana Brašov, Rumunija

Pojana Brašov je najpopularnije skijalište u Rumuniji, čije ime u prevodu znači „sunčani proplanak“. Nalazi se duboko u srcu transilvanijskih Karpata, okruženo je gustim šumama i visokim vrhovima. Osim u dobrim stazama za skijanje, ovde možete uživati i u brojnim kulturno-istorijskim sadržajima. Upravo tu se nalazi čuveni dvorac koji je bio inspiracija Brama Stokera da napiše Drakulu. Dnevna karta za skijanje košta oko 33 evra.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Poiana Brasov (@poianabv)

Jasna, Slovačka

Jasna je najveće odmaralište u Slovačkoj i ima 50 kilometara skijaških staza. Međutim, ovaj zimski centar je najprivlačniji zbog neobeleženih i „divljih“ staza staza koje prolaze kroz drveće s obe strane planine. Jasna je malo skuplja od ostalih ski centara na ovom popisu, najviše zbog toga što je namenjena porofesionalnim skijašima. Dnevna karta košta oko 49 evra.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -