29.8 C
Belgrade
nedelja, jul 14, 2024

Martinovanje u Starom Velenju na Starom trgu

Petak, 11. novembar u vremenu od 11:11 do 11:11 uveče

Degustacija vina iz slovenačkih vinogradarskih krajeva i jesenja kulinarska pratnja.

U petak, 11. novembra, od 11.11 do 23.11, na Starom trgu u Starom Velenju održaće se Martinovanje na otvorenom uz degustaciju vina slovenačkih vinara u organizaciji Zavoda za turizam Šaleške doline.

Martinovanje je posebna počast dobrom vinu. To je dan kada se mošt pretvara u vino, pa vas pozivamo na degustaciju u predivnoj atmosferi Starog Velenja. Svoja vina predstaviće nekoliko vinara iz raznih vinorodnih regiona Slovenije. Pored degustacije vina, očekuje se i degustacija jesenjih i martinskih delikatesa, muzička pratnja i prijatna atmosfera.

Za vinogradare i ostale ljubitelje plemenite kapljice, naredni dani biće u znaku njihovog centralnog praznika – Martinja. U svim vinogradarskim sredinama ovo je važno vreme kada se po starim pravilima mošt pretvara u vino. Martinovo predstavlja simboličan završetak vinogradarskog truda u vinogradu i namenjeno je predstavljanju vinogradara, vinara i njihovog mošta i mladih vina. Za sve one koji žive isključivo od grožđa i vina, ovo je najveći praznik u godini. Praznuje se svake godine 11. novembra, na praznik Svetog Martina. Ne samo u vinogradarskim krajevima, već i u drugim krajevima Slovenije, razna udruženja a posebno ugostitelji obeležavaju praznik Sv. Martina, organizovanjem raznih društvenih, etnoloških i sportskih događaja.

Manifestacija se organizuje uz poštovanje životne sredine. Mole se posetioci da na manifestaciju dođu pešice, biciklom ili besplatnim gradskim autobuskim prevozom. Podstičemo lokalno. Ukazujemo na pažljivo odvajanje otpada i podstičemo upotrebu povratne i biorazgradive ambalaže.

Svi zainteresovani vinari neka pišu na mejl adresu turizem@velenje.si.

PRIJAVNI FORMULAR

MARTINOV VIKEND ZA DVE OSOBE

Uživajte u degustacijama vina i doživljajima uz plesno veče i ugođaje u privatnoj sauni i kulinarske čarolije

Proslavite festival vina uz plesne korake i birana jela. Kada sveti Martin počne da pravi vino od šire, pravo je vreme da nazdravimo svemu što nam je zaista važno u životu. Obradujte svoju najdražu osobu dvodnevnim doživljajima u Šaleškoj dolini.

Sve počinje već prvog popodneva na Starom trgu u Starom Velenju ispod Velenjske tvrđave i nedaleko od vašeg hotela Paka****, gde se na Martinov petak održava gradska degustacija vina. Zavrtite se u igri na Martinovom plesu. Za večeru uživajajte u kulinarskom zadovoljstvu u hotelskom restoranu, gde vas očekuje Martinova specijalna večera.

Preporučujemo:

Uveče ili posle doručka možete otići na opuštajuće iskustvo privatne saune u hotelu Paka****, gde Vam nudimo 20% popusta na rezervaciju. Nakon ručka, Martinov vikend možete obogatiti i seoskim vinskim doživljajima na Vinskom turističkom putu u Šmartnom ob Paki. Za informacije o dodatnim iskustvima pošaljite upit.

TRAJANJE:

2 dana, 1 noć

PROCEDURA:

Po dogovoru

             

#visitsaleska #ifeelsLOVEnia #myway

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -