19.8 C
Belgrade
četvrtak, mart 28, 2024

Avio-kompanija sa najboljom uslugom na svetu za 2023. godinu

Najveće međunarodno vazduhoplovno udruženje koje se bavi ocenom putničkog zadovoljstva u avijaciji (APEX), dodelilo je juče KLM-u, drugu godinu za redom, Nagradu za avio-kompaniju sa najboljom uslugom na svetu za 2023. godinu (2023 APEX World Class Award). Prema mišljenju putnika i stručnog žirija, usluga koju pruža holandska avio-kompanija KLM ocenjena je najvišim ocenama

APEX World Class Award je jedno od najvećih priznanja u avijaciji, a ocenjuje dostignuća avio-kompanija u sledećim oblastima: bezbednost, usluga na letu i održivo poslovanje. Prema rečima APEX stručnog žirija: „Iskustva putnika na zemlji (na aerodromima), u salonima i tokom brojnih letova bila su impresivna. Zaposleni u KLM-u bili su iskreni, ljubazni i predusretljivi prema svim putnicima. Ove kvalitete doživljavamo kao sastavni deo poslovne kulture KLM-a.”

„S obzirom na operativne izazove sa kojima smo se susretali na amsterdamskom aerodromu Shiphol i u samom KLM-u, i imajuću u vidu jaku konkurenciju u avio-saobraćaju, počastvovani smo što je KLM ponovo osvojio Nagradu za avio-kompaniju sa najboljom uslugom na svetu. KLM se trudi da udobno i bezbedno preveze svoje putnike do njihovih odredišta. Održivo poslovanje je, takođe, jedan od naših prioriteta u okviru koga kupujemo nove efikasnije avione, smanjujemo težinu na letu tamo gde je to moguće i ulažemo u proizvodnju i kupovinu održivog avio-goriva. Činjenica da nas putnici i stručni žiri tako visoko ocenjuju predstavlja kompliment za sve zaposlene u KLM-u, ali i motivaciju da nastavimo sa unapređenjem naših usluga“, izjavio je But Krejken (Boet Kreiken), izvršni potpredsednik za putničko iskustvo u KLM-u.

APEX je najveće međunarodno vazduhoplovno udruženje koje se bavi ocenom putničkog zadovoljstva u avijaciji i broji gotovo 500 članova: vodeće svetske avio-kompanije, avio-alijanse, aerodrome, snabdevače u avijaciji i lizing kompanije. Pored KLM-a, APEX je dodelio nagrade i sledećim avio-kompanijama Japan Airlines, Qatar Airways, Emirates, Xiamen Airlines, Singapore Airlines, Saudia i Turkish Airlines. Da bi uopšte mogla da se nađe među kandidatima za dobijanje APEX World Class Award, avio-kompanija već prethodno mora biti od strane putnika ocenjena najvišom ocenom od pet zvezdica.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -