20.6 C
Belgrade
petak, mart 29, 2024

Tarvizio, zimska idila na italijanski način

Na tromeđi Italije, Slovenije i Austrije nalazi se jedno mestašce okruženo visokim planinama. Njega posećuju turisti iz svih okolnih zemalja, imajući u vidu da se nalazi u, doslovno rečeno, “međunarodnom zagrljaju”

Tarvizio je prava zimska idila na italijanski način. Ovo mesto se nalazi blizu granice sa Austrijom i Slovenijom. Tarvizio (Tarvisio) je popularna destinacija za sva godišnja doba. Zimi je popularno skijalište, dok leti privlači posetioce koji odmor pronalaze u prirodi, planinarenju, vožnji bicikla ili letenju zmajevima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Silke Kreuz (@gipfel.s_kreuz)

Mesto se nalazi u dolini Val Canale, u provinciji Udine. U potpunosti okruženo visokim planinama koje su prekrivene gustim zelenim šumama, iznad kojih se uzdižu vrhovi na kojima se sneg zadržava i tokom leta.

Tarvizio je tipično alpsko mesto, kroz njega prolazi jedna glavna ulica gde je smeštena većina prodavnica, kafića i restorana. Tu se nalazi i zanatska lokalna prodavnica sa vrhunskom ponudom sireva i ostalih proizvoda proizvedenih u okolnim seoskim gazdinstvima.

Zbog malog broja stanovnika i male veličine, ovo predivno alpsko područje godišnje privlači puno turista. Tarvizio se posećuje u svim godišnjim dobima, a turistička sezona traje gotovo cele godine.

„Dan primirja“ u hotelu Putnik Kopaonik, saznajte više.

Leti su mesto i okolina kao stvoreni za istraživanje, to je jedinstveni izletnički raj s planinama, jezerima, slapovima i dolinama. Zimi, to je pravo skijalište sa ozbiljnom istorijom skijanja i zimskih sportova.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -