12.5 C
Belgrade
subota, april 20, 2024

Muzej prekinutih veza

Muzej prekinutih veza osnovan je pre 15 godina u Zagrebu, a nešto kasnije i u Los Anđelesu. U njemu se nalaze interesantni predmeti, postavku čine stvari koje su prikupljene nakon neuspelih veza i propalih ljubavnih poduhvata

Muzej prekinutih veza je pre svega interesantan i zanimljiv muzej. On funkcioniše slučno kao i drugi muzeji, ljudi anonimno poklanjaju muzeju predmete iz svojih propalih veza. Uz svaki predmet ide i kraće objašnjenje, šta se desillo, što ga čini jedinstvenim u svetu.

Muzej je osnovao hrvatski umetnički par koji je nakon nekoliko godina veze imao dosta zajedničkih stvari sa kojima niko od njih dvoje nije znao šta da radi. Tada je i nastala ideja o pokertanju muzeja, a prve eksponate su im poklonili prijatelji.

Postavku čine narazličitiji predmeti, prazna boca viskija, par lažnih grudi, par pohabanih farmerica, toster, sekira i gomila časopisa Playboy. Zbirka je prvi put javno otvorena 2006. godine.

U Španiji besplatna putovanja vozom, saznajte više.

Pored izloženih predmeta, naročito su interesantni tekstovi koji ih prate. Svaki od njih posetiocima pruža uvid u privatne živote ovih anonimnih ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -