17 C
Belgrade
utorak, maj 28, 2024

Najskuplje jabuke na svetu

U Japanu svaka stvar ima neki dublji smisao, a takav je slučaj i sa voćem. Tamo ne možete kupiti voće, a da ne znate simboliku koja se krije iza recimo velikih crvenih i sočnih jabuka. Pored toga, određene jabuke možete kupiti samo na komad, delom zbog višeg značaja i smisla, delom zbog cene

Najskuplje jabuke na svetu možete naći u Japanu. Tamo svaka radnja koja prodaje voće ima ekskluzivni status, nešto poput juvelirskih radnji. Skupoceno i pažljivo uzgajano voće prodaje se po paprenim cenama, a izgleda da to Japancima i nije neki naročit problem. Takav je slučaj i sa Sekai Ichi jabukama.

Sekai Ichi jabuke se prodaju isključivo na komad, i svaka košta nešto više od 20 evra. U pitanju su izuzetno atraktivne, lepe i mirišljave jabuke. Svaka od ovih jabuka je teška i preko jednog kilograma sa obimom do čak 45 centimetara.

Sekai Ichi japanskom znači „broj 1“ ili „najbolja na svetu“. Ova vrsta jabuka se uzgaja sa posebnom pažnjom,  imajući u vidu da zbog težine ploda jedno drvo može da izdrži težinu samo manjeg broja plodova. Zbog toga je proizvodnja limitirana.

Gde nastaje Balık Ekmek, najukusnija ulična hrana Istabula?

Ove jabuke nisu nešto naročito ukusne, odnosno njih ne odvaja od ostalih neki posebnan ukus. One su velike i sočne, i predstavljaju zdravlje, što je Japancima posebno značajno. Sekai Ichi jabuke se jedu sveže, i od njih se ništa ne priprema, nikakve pite i slično ne dolazi u obzir.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -