28.4 C
Belgrade
nedelja, jun 16, 2024

Zemlje regiona nagrađene u Londonu

Na svečanoj dodeli nagrada Wanderlust Travel Awards 2022. naš region je prošao odlično! Dubrovnik je najpoželjniji turistički grad, Mostar je proglašen za jednu od 10 najboljih destinacija u Evropi, a Hrvatska za jednu od najpoželjnijih zemalja

Zemlje iz našeg regiona su nagrađene na manifestaciji Wanderlust Travel Awards 2022. koja je održana u Londonu. Wanderlust Travel Awards je dodelio 15 nagrada na takmičenju koje okuplja velikane turističke industrije i važne goste.

Prijava za takmičenje je potpuno besplatna i otvorena za turističke zajednice, turoperatore, vodiče i destinacije. O pobedicima odlučuje ili nezavisni žiri sastavljen od stručnjaka ili glasovi čitalaca magazina Wanderlust.

Dubrovnik je proglašen najpoželjnijim turističkim gradom Evrope, čime se našao na prvom mestu. Na takmičenju je Mostar, zajedno sa Lisabonom, Istanbulom, Kopenhagenom i Salcburgom proglašen jednim od najpoželjnijih gradova u Evropi.

Od ostalih nominacija i zemalja u regiji, Hrvatska se u kategoriji za najpoželjniju evropsku zemlju našla na petom mestu, odmah nakon Grčke, Španije, Francuske i Italije. Pored toga, Hvar se našao na sedmom mestu kada je u pitanju najbolje evropsko ostrvo.

Air France pokreće Early Bird kampanju za 1000 destinacija širom sveta, saznajte više.

Ove nagrade se dodeljuju svake godine, a ovogodišnja dodela je održana povodom turističkog sajma World Travel Market (WTM).

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -