20.6 C
Belgrade
četvrtak, mart 28, 2024

Hvar među 50 najboljih destinacija za putovanje

Ostrvo Hvar se našlo među najboljim destinacijama u kategoriji „For Moments on the Water“. Poznati časopis je u svojoj reportaži posebnu pažnju posvetio ovom biseru Jadrana, svrstavši ga u sam vrh najboljih svetskih destinacija

Hvar se našao među 50 najboljih destinacija za putovanje. Američko izdanje poznatog časopisa i portala za putovanja TRAVEL + LEISURE objavio je reportažu o 50 najboljih destinacija koje morate posetiti u 2023. godini.

Autori reportaže su pre svega iskusni urednici koji su destinacije segmentirali u nekoliko kategorija. Kategorije su kreirane na temu kulturnog turizma, eno-gastronomije, siti brejk turizma, kao i prema ostalim sadržajima. Hvar se našao među najboljih pet destinacija u kategoriji „For Moments on the Water“.

Hvar je svrstan među destinacije poput Gane, ostrva Gorée, arhipelaga Galapagos i Grenlanda. U reportaži se navodi da Hvar ima najviše sunčanih dana u Hrvatskoj po kom se proteže preko 160 kilometara biciklističkih staza, a istaknuti su i izleti kajakom do skrovitih plaža.

Pored toga, tu je i noću vedro nebo koje omogućava neverovatnu preglednost zvezda, a tu je i grad Jesla, koji je proglašen prvom međunarodnom zajednicom tamnog neba u južnoj Evropi 2022. godine.

Nekretnine i njihove cene u morskim gradovima Pulje, saznajte više.

Tu se nalazi i srednjovekovni grad Velo Grablje iz 14. veka, koji dostiže vrhunac u julu cvetanjem lavande i vrhunskom eno-gastronomskom ponudom. Ovaj grad je poznat kao tradicionalno dobra destinacija za porodične aktivnosti.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -