-0.8 C
Belgrade
subota, 9 decembra, 2023

Najbezbedniji gradovi na svetu

Bezbednost je najvažnija briga putnika kad planiraju na koje će destinacije putovati. Svet se, međutim, poslednjih godina potpuno promenio zbog globalne pandemije i krize u Ukrajini, a značenje termina “sigurnost i bezbednost” takođe

Indeks sigurnih gradova (SCI) rangira 60 međunarodnih destinacija u poljima digitalne i zdravstvene sigurnosti, infrastrukture, lične sigurnosti, kao i zaštite prirode i okoline. Internet stranica govisafree.com je napravila listu od 10 najsigurnijih gradova na svetu za putovanja. Koji su to najbezbedniji gradovi na svetu?

Dosadašnja praksa da prva mesta na listi budu rezervisana za azijske gradove poput Tokija, Singapura i Osake se promenila, a ove godine jedan evropski grad zauzima prvu poziciju.

Kopenhagen je prvi put proglašen najbezbednijim gradom na svetu ostvarivši 82.4 od 100 mogućih bodova u ovogodišnjem izveštaju. Iza njega sledi Toronto sa 82.2 boda, a Singapur i Tokio su na trećem, odnosno petom mestu. Na četvrtom se nalazi Sidnej.

Nekretnine i njihove cene u morskim gradovima Pulje, saznajte više.

U Kopenhagenu se kontinuirano radi na poboljšanju sigurnosti građana što se ogleda u niskoj stopi kriminala, urbanoj sigurnosti i preventivnom delovanju vlasti. U Kopenhagenu bi se svi trebalo da se osećaju sigurno, bilo da su dete ili starija osoba, muško ili žensko, deo LGBT ili deo bilo koje druge manjine, ističe gradonačelnik Kopenhagena Lars Vajz.

Najbezbedniji gradovi na svetu za 2022. godinu su:

1. Kopenhagen
2. Toronto
3. Singapur
4. Sidnej
5. Tokio
6. Amsterdam
7. Velington
8. Hong Kong
9.  Melburn
10. Stokholm

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -