20.7 C
Belgrade
nedelja, jul 21, 2024

Medicina i aerodromi

Putnici koji često putuju avionom znaju koliko je duga i komplikovana procedura na aerodromima. Međutim, kako napreduje tehnika javlja se i svetlo na kraju tunela, a u pomoć stiže i medicinska tehnologija za brži ulazak u avion

U narednim mesecima na aerodromima će se razviti jedna nova tehnika koja treba da ubrza i olakša procedure oko ulaska u avion. Za to je odgovorna konkretno medicina, a aerodromi će znatno ubrzati određene mere vezane za kontrolu putnika.

Jedan od prvih aerodroma koji će primenjivati nove mere jeste aerodrom u Minhenu. Putnici na minhenskom aerodromu mogu da očekuju znatno brži prolaz kroz kontrolu ručnog prtljaga. Za to su zaslužni novi, detaljniji skeneri preuzeti iz medicine.

Sa novim skenerima, putnici neće morati da vade boce sa tečnošću i elektronske uređaje iz torbi. Pored toga, biće napravljene i nove trake za brzu kontrolu. Prema novom zakonu, najavljeno je i ukidanje limita kontejnera za tečnost od 100 mililitara.

Aerodromske službe će koristiti kompjutersku tomografiju, odnosno skener iz medicine, tehnologiju koja se već dugo koristi u lečenju ljudi. Skener je odličan za dijagnostiku bolesti i poznat je po neinvazivnom detaljnom pregledu ljudskog tela.

Durmitor među najlepšim mestima za hajking, saznajte više.

Zaposleni na aerodromima će imati na uvid ne samo detaljan prikaz unutrašnjosti prtljaga, već će to biti trodimenzionalna slojevita slika koja će moći da se rotira u svim pravcima. To će značajno ubrzati procedure, za razliku od dosadašnjih skenera sa dvodimenzionalnim snimcima slabe rezolucije.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -