2.7 C
Belgrade
ponedeljak, 11 decembra, 2023

Durmitor među najlepšim mestima za hajking

Poznati britanski magazin o putovanjima, Conde Nast Traveller je u svom onlajn izdanju objavio listu sedam najlepših mesta za hajking u Evropi. Među najboljim destinacijama za aktivan odmor se našla i zemlja iz našeg regiona, Crna Gora

Planina Durmitor se našla među najlepšim mestima za hajking u Evropi. Prema saopštenju Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, među najlepšim mestima za hajking koja se nalaze u Engleskoj, Poljskoj, Portugalu, Turskoj, Irskoj i Španiji, našao se i Nacionalni park Durmitor.  Ovaj nacionalni park ima neverovatne prirodne lepote, naveo je Conde Nast Traveller.

Durmitor ima 48 vrhova sa visinom i preko 2.000 metara, od čega centralni deo čini nacionalni park. Nacionalni park Durmitor je proglašen kulturnom baštinom od strane Uneska 1980 godine.

Durmitorski prsten, saznate više.

Conde Nast Traveller dalje navodi da je ovaj deo Crne Gore za razliku od velikih gužvi na primorju potpuno drugačiji. Turisti pre svega dolaze na Durmitor kako bi uživali u prirodi i tišini, od kojih mnogi pronalaze utehu u hajkingu ili pešačenju.

Durmitor je planina i nacionalni park u Crnoj Gori. Najviši vrh je Bobotov kuk koji se nalazi na 2.523 metara nadmorske visine. Osnovna karakteristika reljefa durmitorskog područja je prostrana visoravan na 1.500 metara nadmorske visine, koju seku duboke kanjonske doline. Upravo to čini ovu planinu idealnom za aktivan odmor.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -