19.9 C
Belgrade
utorak, maj 28, 2024

Durmitorski prsten

Epska fantastika i lepota severa Crne Gore dobro su poznate turistima. Jedan od sadržaja se posebno ističe, a radi se o planinskoj ruti na visini od 2.000 metara iznad mora

Durmitorski prsten je panoramski put, odnosno kružno putovanje dugo skoro 80 kilometara. Obilazak počinje iz centra Žabljaka i nastavlja se oko planinskog masiva Durmitora na visini od preko 2.000 metara nadmorske visine.

Svi avanturisti koji se upute na ovo epsko putovanje imaće priliku da vide najdublji kanjon u Evropi, prostrane visoravni i neke od najviših vrhova u Crnoj Gori. Osim toga, njih će sačekati najljubazniji meštani koji će im pružiti sve što bi inače kao dobri domaćini pružili svojim najmilijim. Oni često budu dugo zavejani u zimskim mesecima, pa im svako društvo bude dobrodošlo.

Naučite da letite u aerotunelu, saznajte više.

Durmitorski prsten je označen u oba pravca, prohodan je za bicikle i automobile, ali i za kampere koji se ovde osećaju kao kod svoje kuće. Ovaj magični put vodi na autentično putovanje ka predivnim i netaknutim mestima. Duž rute se mogu videti stara sela, gde je način života gotovo nepromenjen vekovima.

Ovaj put se biciklom prelazi za nekih osam sati, ukoliko ste fizički spremni. Početak sezone kreće negde već u proleće, čim okopni sneg, a staza se može koristiti sve do početka zime i novog snega.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -