20.8 C
Belgrade
subota, maj 4, 2024

Prvi podvodni muzej u Turskoj

Prvi podvodni muzej u Turskoj, Side Underwater Museum, vodi ljubitelje ronjenja na epsko putovanje kroz plave vode Mediterana. Ovaj muzej je na drugom mestu na svetu po veličini, odmah posle podvodnog muzeja u Meksiku, koji ima više od 400 skulptura

Prvi podvodni muzej u Turskoj je otvoren 2015. godine u gradu Manavgat. Svi posetioci koji budu hteli da se upoznaju sa postavkom će morati da poseduju sertifikat za profesionalno ronjenje.

Side Underwater Museum se nalazi u blizini Antalije i ima impresivnu podvodnu zbirku od 117 skulptura. Postavka muzeja se nalazi na dubinama od 11, 18 i 24 metra. Tema postavke su slavna vremena, scene iz ratova, hram Apolona i boga mora Posejdona, kao i brojne druge skulpture. Među njima je najzanimljivija divovska statua Posejdona, duga tri i po metra i teška 50 tona.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Side Sualtı Müzesi (@diveside)

Alpe Cimbra, saznajte više.

Ovaj muzej je drugi podvodni muzej na svetu po veličini, a prvi takve vrste u Turskoj. Skulpture, koje su izrađene od materijala pogodnih za podmorje, takođe služe kao prirodni greben za morska stvorenja ne narušavajući ravnotežu prirode, navodi expatguideturkey.com.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -