18.6 C
Belgrade
subota, jul 27, 2024

Turska uvodi naplatu boravišne takse

Turska od 1. januara 2023. godine uvodi naplatu boravišne takse za turiste, što će u određenoj meri uticati na poskupljenje putovanja. Očekuje se da prvo poskupi smeštaj, a za njim i ostali sadržaji i usluge

Turska uvodi naplatu boravišne takse za sve turiste. Boravišna taksa podrazumeva usluge noćenja u hotelima, motelima, pansionima, kampovima kao i ostalim smeštajnim kapacitetima.

Pored toga, ona će važiti i za sve ostale usluge koje se nude u sklopu smeštajnih kapaciteta, podrazumevajući usluge pića, organizovanja aktivnosti, usluge zabave i korištenje bazena, sportskih, termalnih i sličnih prostora, saopštilo je tursko Ministarstvo trezora i finansija, navodi agencija Anadolija. Ove boravišne takse važiće za sve, bez obzira na državljanstvo ili boravišni status turista.

Alpe Cimbra, skijaški raj Italije, saznajte više.

Boravišna taksa ne uključuje usluge noćenja u objektima kao što su velnes i zabavni centri neće uticati na oporezivanje. Takođe, usluge koje neće biti obuhvaćene taksom odnose se na usluge venčanja, koktela, sastanaka, kongresa, simpozijuma i sličnih organizacija. Boravišna taksa će iznositi 2% od cene smeštaja ili sadržaja koji se turistima obezbeđuje.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -