20.1 C
Belgrade
nedelja, maj 19, 2024

Elephant Express, safari voz u Zimbabveu

Na svojoj ruti između Dete i Ngamo Sidings, „Elephant Express“ gostima nudi zaista jedinstveno iskustvo safarija. Ovaj ekskluzivni i avanturistički safari ostavlja neverovatan utisak na posetioce, tu se upoznaje divljina Afrike iz prve ruke

Elephant Express je safari voz u Zimbabveu sa jednim vagonom koji prima do 22 osobe. Turisti od sada, umesto da istražuju divljinu Afrike u vozilu 4×4 ili pešice, imaju mogućnost da se voze vozom. Voz saobraća u oba smera između železničke stanice Dete i Ngamo Siding, a putovanje od 80 kilometara obično traje dva do tri sata. Trajanje obilaska zavisi od zadržavanja, u zavisnosti od toga šta putnici mogu videti na razgledanju.

Železnica je sastavni deo priče ovog nacionalnog parka od njegovog osnivanja. Prvobitno je bila izgrađena kako bi povezala rudarska i poljoprivredna područja okruga sa obalnim lukama u susednom Mozambiku i Južnoj Africi.

Međutim, vremenom je voz saobraćao sve ređe, i kada je Hwange zvanično prograšen parkom prirode 1928. godine, železnička linija je u potpunosti bila ugašena. Čuvari parka su se godinama vozili kolicima za održavanje na ovoj liniji, kako bi patrolirali i obilazili okolinu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Safari Drive (@safaridrive)

Ova nova ideja ima za cilj da na najbolji način oživi ovu liniju, kako bi istakla važnost istorije samog parka i važnost rastućeg regionalnog turizma u zajednici i napora za očuvanje, navodi BBC.

Danas u ovom delu Hwange nacionalnog parka nema životinje koja pamti pejzaž bez voza. Nije neuobičajeno da sretnete lavove kako dremaju na toplim šinama, ili koriste voz kao kao zaklon kad love u ravnicama. Takođe, vrlo često se mogu videti zebre ili nosorozi kako tromo preskaču šine tražeći hranu.

Alpe Cimbra, skijaški raj Italije, saznajte više.

Organizatori Elephant Express-a žele da sa svetom podele svoju viziju i vrednosti. Oni prvenstveno žele da promovišu očuvanje prirode, ekoturizam je sastavni deo njihove filozofije. U otvorenom vagonu nostalgični Elephant Express omogućava da turisti na pravi način istraže Zimbabve. Oni mogu iz sigurnosti vagona da se sretnu divljim životinjama Nacionalnog parka Hwange, ne ugrožavajući ni sebe ni divlji svet Afrike.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -