28.4 C
Belgrade
nedelja, jun 16, 2024

Zagreb u najužem izboru digitalnih nomada

Nomad List je platforma koja okuplja digitalne nomade i radnike „preko interneta” globalno. Na osnovu podataka koje su objavili, Zagreb je zauzeo peto mesto kao najpoželjnija destinacija za život ovih osoba

Rad preko interneta je u poslednjih nekoliko godina u eksponencijalnoj putanji i brzo raste, a istraživanje koje je sprovela platforma Nomad List pokušava da da odgovor na pitanje koji su to uslovi koje traže digitalni nomadi za život i rad. Zagreb se našao u najužem izboru digitalnih nomada.

Nomad List je zajednica aktivnih digitalnih nomada iz celog sveta sa nekoliko desetina hiljada članova. Članstvo raste svakim danom kako rad na daljinu postaje sve popularniji, što je u poslednjim godinama postalo potreba a ne trend.

Ova platforma je sprovela anketu kako bi saznala šta članovi rade, kako provode slobodno svoje vreme i što očekuju od svojih domaćina, odnosno zemlje u kojoj žive i rade. Nomad List prikazuje podatke koji se stalno ažuriraju kako bi bili verodostojni.

Na osnovu istraživanja, napravljena je rang lista najboljih destinacija. Na prvom mestu se tradicionalno nalazi Tokio. Na drugom mestu se nalazi Tajpej, dok je na trećem Meksiko Siti. Četvrto mesto je rezervisano za Kejp Taun u Australiji, dok se na odličnom petom mestu nalazi Zagreb.

Najskuplje turističke destinacije sveta, saznajte više.

Iako je Zagreb, kao i Hrvatska u celini, na samim počecima ove vrste turizma, njegova otvorenost prema digitalnim nomadima i gostima uopšteno je dala odlične rezulate. Svi ispitanici se slažu u jednom, njima je neophodna dobra infrastruktura, bezbednost i sigurnost. Osim toga, njima su potrebni i pouzdana internet veza i niski troškovi života. Zagreb se trudi da ispuni sva očekivanja digitalnih nomada, i za sada mu dobro ide.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -