17 C
Belgrade
utorak, maj 28, 2024

Ogledalo Julijskih Alpa

Sve ono što vidite na jednoj reklami za švajcarsku čokoladu, oštre planinske vrhove sa pitomim pašnjacima na kojim pasu vesele krave, predivna jezera i šume, možete pronaći i u našoj blizini, na nekoliko stotina kilometara udaljenosti

Praktično na krajnjem severu Slovenije, zemlji koja je nama tradicionalno bliska i prilično blizu, nalazi se svež alpski vazduh i sneg o kom sanjamo. Kranjska gora je sve ono što bismo očekivali od ove divne zemlje, malo i praktično savršeno uređeno turističko mesto koje odgovara svima, bilo da ste došli na skijanje, bilo da volite planine i prirodu. Jedan od manje poznatih sadržaja u ovom kraju je i jezero Jasna, ogledalo Julijskih Alpa.

Jasna je diskretno malo jezero čija snaga ne leži u veličini, već u lepoti i netaknutoj prirodi. Negovu veličinu u stvari naglašava neverovatno okruženje i starija braća Julijski Alpi čiji se vrhovi ogledaju u ekstremno čistom jezeru. Upravo zbog toga vam treba malo više vremena da ga upoznate. Polako ga treba pogledati iz svih uglova jer se ne zna koji je fotogeničniji.

Jezero Jasna se nalazi južno od centra, sasvim na drugoj strani od puta kojim se dolazi na Kranjsku Goru. Do jezera možete pešice doći, šteta je da kvarite ugođaj automobilom. Trebaće vam maksimalno 15 minuta hoda, i to uz planinski lepoticu reku Pišnicu. Jasna se sastoji od dva povezana veštačka jezera, Velike Pišnice i Male Pišnice, od čijih lepot zastaje dah.

Area Sakra, grad mačaka.

Pored toga što leti nudi kupanje, jezero Jasna je popularna destinacija i za ribolov.  ribolovu. Ovde se mogu loviti potočne ili kalifornijske pastrmke, koje se nakon ulova uglavnom vraćaju u hladnu vodu jezera.

Kranjska gora i jezero Jasna su destinacije za sva godišnja doba, i u bilo kom trenutku da se nađete tamo, imaćete puno sadržaja u kojim možete zaista da uživate. Ovde možete da pronađete neverovatan krajolik, u kom zimi skijate, a leti uživate u suncu na plaži. Jasna ima alpska plažu pored jezera, što je neverovatno.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -