21.1 C
Belgrade
nedelja, april 28, 2024

Eduvacation, hometel i hutlife u 2022.

Uz konačno otvaranje granica i ukidanje ograničenja, 2022. je bila odlična godina za putovanja. Međutim, stvari nisu uvek išle “glatko”. Iz perioda zatvaranja smo izašli oprezniji nego ikad, tražeći odmor i avanture koje su zahtevale odustvo bilo kakvog međusobnog kontakta. Kako je samopouzdanje raslo, pronalazili smo nove i smislenije načine povezivanja sa našim prijateljima i svetom oko nas

Porast rada na daljinu dao nam je više slobode za putovanja nego ikad pre. Ekološki napredak ostvaren dok smo bili zatvoreni takođe nas je naveo da tražimo održivije načine putovanja. Sve te promene zahtevale su od nas da usvojimo vokabular koji je definisao nove trendove u turizmu i putovanjima. Eduvacation, hometel i hutlife su samo neki od pojmova koji su definisali 2022. godinu, navodi Euronews.

Eduvacation (Obrazovanje i putovanja)

Eduvacation podrazumeva putovanje na koje se odlazi kako bi se naučile nove stvari. Odmah na početku, to nije leškarenje na plaži uz čitanje neke knjige ili beletristike. Ne, takva putovanja podrazumevaju učenje na mnogo više nivoa nego što je to uopšte i predviđeno za godišnje odmore.

U edukaciji sada učestvuju svi, od turista, destinacija do hotela. Sada se svi aktivno uključuju u trend nudeći edukativne programe za goste koji sadrže kulturu, ekološki život, zdravlje i osvešćenost u svakom smislu.

Bilo da ste roditelj koji traži smisleniji porodični odmor ili samo znatiželjni putnik koji traži inspiraciju, edukacija na putovanjima je upravo ono što vam treba. Osim toga, eduvacation kao pojam podrazumeva i odlazak na neke destinacije kako bi se unapredilo formalno znanje, završio neki kurs ili čak i neki viši obrazovni program.

Srebrni nomadi

Termin „srebrni nomadi“ je poslednjih godina postao vrlo popularan globalno. U pitanju su osobe koje su u penziji i žele da svoje vreme provode u nekoj od evropskih zemalja, nevezano sa zemljom u kojoj su radile ili živele do tada.

Odlazak u penziju u neku od evropskih zemalja bi mogao biti lakši nego što mislite. Toplo vreme bez stresa i dobar životni standard su sve ono što svako od nas može poželeti. Međutim, preseljenje u drugu zemlju zahteva malo istraživanja i planiranja, posebno jer su mnoge vize usmerene na radno sposobne osobe. Ovo su neke od najboljih opcija za evropsku vizu za penzionere rangirane prema visini prihoda koji će vam trebati za prijavu.

Osvetničko putovanje

Termin osvetnički se koristi samo kako bi se naglasila potreba da se što pre ponovo upustimo u pustolovine. Mnogi svetski putnici kažu da su im poslednje pandemije u potpunosti dosadile i žele da što pre sve nadoknade.

Hometel

Izmišljena od strane održivog brenda room2 sa sedištem u Londonu, reč hometel opisuje boravak koji nudi udobnost i fleksibilnost doma, a istovremeno nudi najbolje od hotela. U pitanju su objekti koji su posebno prilagođeni gostima, a uključuju privatnost i neke usluge tipično rezervisane za hotele.

Termin hometel jednostavno opisuje vrstu smeštaja i usluge na temelju reči „dom ili kuća” (vrsta zgrade) i hotel (skup usluga). Hometeli su fleksibilna životna okruženja koja vas ne teraju da se strogo pridržavate pravila. To je mesto koje možete tretirati kao svoje. Oni spajaju najbolje delove hotela, udobnost i slobodu sopstvenog doma sa osobnošću, karakterom i iskustvom Airbnba.

Hutlife

Dok je vanlife bio popularan u 2021. godini, hutlife je postao trend u 2022. Tokom pandemije svi smo postali izolovaniji, a mnogi putnici žele da tako i ostane. To podrazumeva izbegavanje hotela i mesta sa gužvama. Najbolji odmor nude udobne, usamljene kolibe i vikendice. To je sve što vam je potrebno, posebno ako imate ograničen budžet.

Mikromobilnost

Od e-bicikala preko e-skutera do e-sanki, motorizovani lični prevoz preuzima gradove i destinacije sveta. Sve više i više putničkih agencija nudi izlete električnim biciklom, omogućavajući istraživanje na otvorenom bez preduslova za dobru fizičku spremnost.

Queenagers

Ovaj termin se koristi kada se opisuju žene između 45 i 65 godina koje žive život na najbolji način. One su samostalne, imaju iskustvo i platežno su sposobne da sebi obezbede najbolje uslove na putovanjima. Prethodna godina je bila godina samostalnih putovanja lepšeg pola definitivno.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -