6.4 C
Belgrade
četvrtak, april 25, 2024

Area Sakra, grad mačaka

Area Sakra je zamišljen kao muzej na otvorenom, imaće uzdignuta šetališta, pešačke staze, kao i pokriven izložbeni prostor za posete turista. Oni će moći samo da posmatraju ostatke, dok će u njima svakodnevno uživati jedni posebni stanari

Glavni grad Italije Rim već par godina ima novu/staru turističku atrakciju. U pitanju je lokacija za koju se pretpostavlja da je mesto gde je izvršen atentat na Julija Cezara. Area Sakra je mesto na kom se nalaze ruševine najstarijih hramova u Rimu, i to je jedan poseban grad mačaka.

Ova turistička atrakcija je poznata pod nazivom Area Sakra (Area Sacra di Largo Argentina). Nalazi se južno od Panteona, na trgu Largo Di Tore Argentina gde se nalaze ostaci četiri antička hrama i čuveno Pompejevo pozorište.

Eastern Express – Doživite zimsku bajku u Turskoj.

Prema verovanju, baš na tom mestu, 15. marta 44. godine pre nove ere, grupa senatora je ubila Julija Cezara, što je i najveći kuriozitet vezan za tu lokaciju. Area Sakra je otkrivena između 1926. i 1930. godine tokom građevinskih radova na jednoj zgradi. Područje su zauzimala četiri hrama izgrađena u trećem veku pre nove ere, a pošto nije utvrđeno kome su hramovi bili posvećeni, dobili su nazive A, B, C i D.

Grad mačaka

Današnji stanari Area Sakra nisu Rimljani, već mačke, tačnije mačke lutalice. Od samog otkrivanja i iskopavanja, ovaj deo Rima su naselile mačke, koje su odlučile da baš Area Sakra bude njihov dom. Ovde je osnovano i utočište za mačke.

Sve mačke su dobrodošle, nakon pregleda i upisa u bazu podataka dobijaju i svoje jedinstveno ime. Danas je vrlo uobičajeno videti ih kako mirno šetaju i dremaju, osećajući se zaštićenim među ruševinama. Ove mačke su Rimljanima toliko važne da imaju čak i svoju internet stranicu.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -