11.6 C
Belgrade
petak, mart 29, 2024

Beograd među najboljim gurmanskim destinacijama Evrope

Poznati američki dnevni list Washington Post je objavio reportažu u kojoj posebno hvali gastronomsku scenu prestonice Srbije. Novinar navodi kako šefovi u Beogradu “reinterpretiraju” tradicionalnu balkansku hranu dajući joj novi smisao i značaj

Beograd se našao među najboljim gurmanskim destinacijama Evrope. Washington Post je objavio tekst o Beogradu u kom navodi da je posebno važno da se poseti ovaj grad ukoliko želite dobru i kvalitetnu hranu.

U tekstu se takođe podseća na činjenicu da je prestižni francuski vodič kroz restorane Gault&Millau objavio prošle godine prvi vodič kroz Srbiju. Pored toga, krajem 2021. godine Mišlen je predstavio svoj prvi gastronomski vodič za Beograd.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Salon 1905 (@salon_1905)

Iako nijedan restoran nije nagrađen zvezdicom, čak 14 restorana je označeno kao “Mišlenova preporuka”. Početkom decembra prošle godine na popis su dodana još tri hotelska restorana.

Novinar lista Washington Post pored dobre i kvalitetne hrane hvali i atmosferu u restoranima. Kako kaže, čini se da svi uvek nešto slave. On je izdvojio samo nekoliko, iako kaže da ima jako puno odličnih restorana sa tradicionalnim i fajn dajning iskustvom. To su restorani Homa, JaM, Iva, Enso, Salon 1905 i The Square.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -