20.7 C
Belgrade
nedelja, jul 21, 2024

Najbezbednije zemlje na svetu za putovanja

Svake godine, bez obzira na to šta se događa u svetu, kompanija Berkshire Hathaway Travel Protection pravi listu najsigurnijih zemalja za putovanja. Ova američka kompanija je sada predstavila listu sa 15 najbezbednijih zemalja za putovanje u ovoj godini od kojih se čak 11 nalazi u Evropi

Za rangiranje ova kompanija koristi sistem ocenjivanja u nekoliko kategorija koje kombinuje zajedno sa rezultatima anketa sprovedenih među svetskim putnicima. Jedna od kategorija koja služi za određivanje koje su to najbezbednije zemlje na svetu za putovanja je i Globalni indeks mira. Pored toga, rangiraju se svi ostali parametri koji su bitni, poput opšte bezbednosti, zdravlja ili stope kriminala.

Putovanja su u poslednjim godinama bila na velikim “mukama”. Do skoro je bila aktuelna pandemija. Zatim je bio aktuelan nedostatak osoblja i opreme. Sada su to inflacija i globalno kruza u Ukrajini.

Pod pretpostavkom da uspemo da rešimo sve probleme, i prevaziđemo sve prepreke, sva pažnja u 2023. godini će biti usmerena na putovanja. Jedina stvar o kojoj ćemo se morati da brinemo, pokazuju istraživanja, jeste bezbednost na putovanjima i bezbednost prilikom boravka na destinacijama.

Najskuplje turističke destinacije sveta, saznajte više.

Od 15 najbezbednijih destinacija na svetu, čak 11 se nalazi u Evropi. Van evropskog kontinenta na listi se nalaze Australija, Kanada, Novi Zeland i Ujedinjeni Arapski Emirati kao najbezbednije destinacije za putnike. Lista izgleda ovako:

 1. Holandija
 2. Danska
 3. Island
 4. Australija
 5. Norveška
 6. Kanada
 7. Nemačka
 8. Švedska
 9. Švajcarska
 10. Novi Zeland
 11. Španija
 12. Irska
 13. Ujedinjeni Arapski Emirati
 14. Velika Britanija
 15. Belgija

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -