12.2 C
Belgrade
petak, april 19, 2024

Najveća pica na svetu

Pizza Hut i američki jutjuber Eric “Airrack” Decker su udruženim snagama napravili najveću picu na svetu. Kad kažemo najveću, mislimo najveću, jer ova pica zauzima površinu od čak trinaest ari

Najveća pica na svetu je napravljena u Sjedinjenim Državama. Američki lanac restorana i poznati jutjuber su u zajedničkom projektu napravili najpoznatije jelo na svetu za Ginisovu knjigu rekorda.

Za ovaj projekat im je prvo bio neophodan prostor, odlučili su se za Kongresni centar u Los Anđelesu. Upravo tu su 18. januara predstavili picu koja zauzima prostor od 1.299,71 metara kvadratnih.

Da bi izvršili ovaj zadatak, radnici Pizza Huta su prvo stavljali slojeve testa. Nakon toga su nanosili paradajz sos, a zatim dodavali ostale sastojke. Kada je sve bilo postavljeno, pečeno je u komadima, navodi se u saopštenju lanca restorana, jer ne postoji toliko velika peć.

Zamalo bez ćevapa u Mišlenovom vodiču, saznajte više.

Za pravljenje pice je potrošeno ukupno 6.193 kilograma testa, 2.243 kilograma pica sosa, 3.991 kilograma sira i oko 630.496 komada kobasice. Pizza Hut je odlučio da napravi najveću picu na svetu kako bi proslavio ponovno lansiranje svog Big New Yorker-a, stavke na meniju koji je lanac restorana nudio 1990-ih.

Svih 68.000 parčeta najveće pice na svetu, koliko ih je isečeno, je donirano javnim kuhinjama.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -