10.8 C
Belgrade
četvrtak, februar 29, 2024

Sarajevo Tourism Summit, 26 – 27. april 2023.

„Sarajevo Tourism Summit“, prva regionalna konferencija o turizmu u Bosni i Hercegovini, održaće se 26. i 27. aprila 2023. godine u Sarajevu, u Hotelu Hills. Cilj samita je okupiti stručnjake iz oblasti turizma, hotelijerstva, ugostiteljstva i srodnih grana privrede kako bi se upoznali sa novim trendovima i kretanjima iz ovih oblasti. Očekuje se prisustvo više od 300 učesnika iz Bosne i Hercegovine i zemalja regije

Samit će se održati u formi panel diskusija, case study i prezentacija, a već sada je potvrđeno više od 40 vrhunskih predavača iz BiH, Srbije, Hrvatske, Slovenije i Crne Gore.

Pored ovih aktivnosti, učesnici će imati priliku da prisustvuju master vinskom šou programu, spirit & olive oil degustaciji, te šou prezentacijama za coffee & chocolate. U sklopu samita biće organizovani izložbeni prostori za sponzore i prijatelje konferencije iz različitih segmenata.

Poziv za učešće će dobiti svi hoteli iz BiH i regije, turističke organizacije i srodne kompanije, kao i državne institucije, organizacije za promociju turizma, ambasade i strana predstavništva. Promocija konferencije Sarajevo Tourism Summit i aktivnosti u sklopu istog će biti praćene putem medijskih partnera iz BiH i regije, web portala i društvenih mreža, te partnerskih agencija i kanala za stratešku promociju.

Organizator prvog Sarajevo Toursim Summit-a je prvi i jedini concierge servis u BiH, „Business Concierge Center“ uz suorganizaciju sa marketinškom agencijom „Topcom“.

Organizator i promoter Sarajevo Toursim Summit-a, Enis Hadžimujić naglašava važnost održavanja ovakve konferencije u Sarajevu, koja ima refleksiju ne samo na naš grad, nego i na celu Bosnu i Hercegovinu, pa i na region. Posebno, ako se uzme u obzir činjenica da naša država teži da turizam bude vodeća grana privrede i da se na njoj zasniva razvoj države.

Više od 40 vrhunskih panelista, prezentera koji će biti deo ovogodišnjeg Sarajevo Toursim Summit-a su garant nezaboravnog dvodnevnog iskustva koje će imati priliku da dožive svi prisutni.

Teme koje će se obrađivati su: Investicije u turizmu/destinacije, hotelijerstvo, zapošljavanje, edukacija u turizmu, MICE potencijali, trendovi u hotelijerstvu – planinski hotel, fine dining experience, influence experience itd.

Više detalja o samitu, kao i načinu kako prisustvovati istom kroz kotizacije, možete pronaći na www.tourismsummit.ba. ili na info. mail adresi : info@tourismsummit.ba

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -