19.9 C
Belgrade
ponedeljak, maj 27, 2024

Dubrovnik među najboljim svetskim destinacijama za krstarenja

Dubrovnik se već nekoliko godina nalazi među najboljim svetskim i evropskim destinacijama za krstarenja. Nakon što je dobio nagradu za vodeću evropsku destinaciju koja je dodeljena u okviru 28. izdanja World Travel Awards-a 2021. godine, prošle godine se našao među finalistima za najbolju svetsku destinaciju za krstarenja

World Travel Awards je organizacija koja svake godine nagrađuje najbolje u industriji putovanja, turizma i ugostiteljstva, a nagrade se dodeljuju na svetskom, regionalnom i nacionalnom nivou. Ovu nagradu nazivaju još i Oskarom svetske turističke industrije. Dubrovnik se nalazi sada već tradicionalno među najboljim svetskim destinacijama za krstarenja.

Dubrovnik je proglašen najboljom destinacijom za krstarenja u evropskim okvirima, a među nominovanim su još bili i Amsterdam, Atina, Lisabon, Venecija, Kopenhagen, Oslo, Kan, Sankt Peterburg, Edinburgh, Fort, Bodrum, Izmir i Kušadası.

Ošljak- porodična oaza na Jadranu, saznajte više.

Osim toga, Dubrovnik je ušao i u izbor za najbolju svetsku destinaciju za kružna putovanja. Nominovano je ukupno 13 destinacija sa svih kontinenata. Među finalistima za 2022. su se našli i Dubai, Maldivi, Mauricijus, Majami, Peru, Sejšeli, Bahami i Venecija. Za najbolju destinaciju je izabrana Jamajka.

Urednici i stručnjaci World Travel Awards-a su proveli celu godinu ploveći na širokom rasponu brodova. Od klasičnih brodova za krstarenje, od potpuno novih mega kruzera do manjih luksuznih plovila i ekspedicijskih brodova, sve su ocenjivali.

Interesantno je navesti da je zaključak koji su doneli izuzetno pozitivan. Oni su saopštili da kružna putovanja ne samo da su se vratila, već su i premašila očekivanja, što lista finalista i pobednik upravo i dokazuju.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -