5.2 C
Belgrade
subota, april 20, 2024

Uvodi se bezgotovinsko plaćanje privatnog smeštaja

U cilju rešavanja problema sumnjivih i lažnih rezervacija smeštaja ali takođe i povećanja konkurentnosti, vlasnicima privatnih objekata za izdavanje biće omogućeno uvođenje bezgotovinskog plaćanja

Nova finansijska usluga koja fizičkim licima omogućava novu naplatu smeštaja predstavljena je na Sajmu turizma. U svim kategorisanim objektima koji se oglašavaju preko sistema kao što je Booking uvodi se i bezgotovinsko plaćanje privatnog smeštaja, navodi eKapija.

Nova usluga omogućava fizičkim licima (u privatnim objektima) da svojim gostima ponude i plaćanje karticama. Ovakav vid plaćanja do sada nije bio moguć, a usluga će biti dostupna jedino u registrovanim objektima za izdavanje smeštaja.

Iz resornog ministarstva je saopšteno da je ova usluga neophodna vlasnicima takvih smeštajnih kapaciteta. Prilikom rasta konkurencije povećava se i broj lažnih rezervacija. U takim slučajevima, gde neko rezerviše smeštaj sa lažnog naloga, nije moguće naplatiti bilo kakvu odštetu, odnosno penale zbog propale rezervacije.

Ošljak- porodična oaza na Jadranu, saznajte više.

Nova usluga je i instrument plaćanja koji omogućava da vlasnici kompletiraju svoju uslugu. Iz Narodne banke Srbije su takođe govorili o prednostima bezgotovinskog plaćanja, posebno izdvajajući deo o sigurnosti. Na taj način raste i poverenje gostiju da je objekat registrovan i pouzdan.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -