14.7 C
Belgrade
petak, februar 23, 2024

Pomfrit za Ginisovu knjigu rekorda

Najskuplji pomfrit na svetu se prodaje u Njujorku. Naime, kuvari jednog restorana su naizgled jednostavnu tehniku prženja krompira podigli na potpuno novi nivo, što potvrđuje i njegova nerealno visoka cena

Šefovi restorana Serendipity3 poznati su po svojoj kreativnosti. Njihov novi proizvod u restoranu jeste najskuplji pomfrit na svetu što je zvanično i potvrđeno upisom u Ginisovu knjigu rekorda. Njihov pomfrit, napravljen od Chipperbec krompira, se blanšira u Dom Perinjin šampanjcu i služi sa tartufima i jestivim zlatom, i košta neverovatnih 200 dolara.

Pomfrit se nakon blanširanja prži na tri različite temperature isključivo u čistoj guščjoj masti koju uvoze iz Francuske. Nakon termičke obrade, pomfritu se dodaje so sa aromom tartufa, italijanski sir sa tartufima, kao i crni tartufi iz Umbrije. Dodatni luksuz stiže u vidu zlatnog praha koji se posipa na samom kraju.

Zamalo bez ćevapa u Mišlenovom vodiču, saznajte više.

Šef restorana koji je zaslužan za pravljenje ovog specijaliteta kaže da je za izradu jela bilo potrebno čak tri meseca planiranja. Iz ovog pomfrita stoji nauka, nije samo potrebno učiniti ga najskupljim. Potrebno je uklopiti i najskuplje ukuse sveta.

U restoranu navode da se pomfrit može kupiti isključivo po zahtevu, i naručuje se 48 sati unapred. Takođe kažu, verovali ili ne, da već postoji lista čekanja. Najskuplji pomfrit na svetu se služi uz Mornay sos, koji se sastoji od kravljeg kiselog mleka, maslaca od tartufa i švajcarskog sira koji je odležao tri meseca.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -