16.8 C
Belgrade
četvrtak, mart 28, 2024

Terme usred moćnih Alpa

Ove neverovatne terme se nalaze usred planinske idile, i ne biste odmah rekli da se radi o području sa termalnim izvorima. Turisti nakon skijanja mogu odmah da se raskomote i odmore u spoljnim toplim bezenima

Terme Les Grands Bains du Monêtier smeštene usred moćnih Alpa, u srcu skijališnog centra Serre-Chevalier. Ova destinacija je interesantna po tome što možete i skijati i kupati se u termalnim izvorima i bazenima, i to na istom odmoru.

Na nadmorskoj visini od oko 1.500 metara u francuskim Aplima se nalazi jedno mesto na koje turisti odlaze kad žele da se maksimalno opuste i uživaju u posebnom odmoru.

Terme Les Grands Bains du Monêtier poseduju vodeni centar koji se prostire na na 4.500 kvadratnih metara. Centar ima ogromni spoljni i unutrašnji bazen sa termalnom vodom koja se zagreva na prirodan način, i dostiže temperaturu od 44 stepeni Celzijusa. Terme se nalaze u spektakularnokm krajoliku, i na to ne utiče koje je godišnje doba u pitanju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Corinne Nina (@corinnesagot)

Turistima su na raspolaganju brojni sadržaji, od kupanja u termalnim vodama, preko uživanja u parnim kupatilima i saunama do različitih spa tretmana. Postoje i brojne tematske kupke, u jednoj od njih ležite na betonskoj ploči sa ušima pod vodom. Tada slušate opuštajuću muziku i gledate interesantu predstavu od svetlostnih zraka na kupolastom krovu.

Portonovi – adresa za utočište po vašoj meri, saznajte više.

Ove terme su bile poznate po lekovitosti još u drevnim vremenima. Prema pisanim izvorima za njih se znalo još u četvrtom veku nove ere. Mesto se tada zvalo Stabatio, što znači “mesto pogodno za lečenje”. Čuveni kralj Luj XVI je naredio gradnju luksuznog lekovitog centra još krajem 18. veka.

Terme su tokom vremena menjale svoj izgled i proširivale svoj sadržaj. Današnji izgled su terme dobile 2008. godine.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -