22.8 C
Belgrade
petak, mart 29, 2024

Mišlenov vodič oduzima zvezdice restoranima

Mišlenov vodič je šokirao kulinarski svet kada je oduzeo zvezdice čak dvojici vrhunskih šefova. Javnost još uvek nije saznala zašto se poznati vodič odlučio za ove nepopularne mere, a nezvanično ista sudbina očekuje još oko dvadeset restorana

Guy Savoy, koji je hvaljen kao najbolji svetski šef, izgubio je jednu od svojih Mišlenovih zvezdica. Njegov restoran Monnaie de Paris dobio je tri zvezdice od strane gurmaskog vodiča 2002. godine i zadržao status vrhunskog restorana čak dve decenije. Zašto Mišlenov vodič oduzima zvezdice restoranima?

Dogodio se šok u svetu kulinarstva nakon što je Mišlenov vodič objavio da restoran u Parizu ostaje bez zvezdica. Poznati šef Guy Savoy je poglašen najboljim šefom na svetu tek u novembru 2022. godine, iako je vodio dugo godina restoran sa najvećim priznanjima. Pored toga, njegova slava i popularnost nije samo ograničena na Evropu. On ima još jedan nagrađeni restoran Las Vegasu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Guy Savoy (@guysavoy)

On nije jedini šef čijem restoranu je Mišlen oduzeo zvezdice. Prestižni vodič učinio isto i sa ribljim restoranom koji vodi Christopher Coutanceau u La Rochelle, koji je takođe sa tri zvezdice “spao” na dve.

Coutanceau i Savoy neće biti jedini kojima će Mišlen ostaviti gorak ukus u ustima. Najnoviji vodič još uvek nije pojasnio o čemu se radi. Smatra se da će još oko dvadeset drugih restorana doživeti istu sudbinu.

Zamalo bez ćevapa u Mišlenovom vodiču, saznajte više.

Odluke su obavijene velom tajne, a razlozi nikada nisu javno objavljeni, smatra se da Mišlen komunicira direktno samo sa šefovima. Degradiranje restorana je uvek kontroverzno i može naštetiti ugledu i šefova i restorana. Francuski šef Bernard Loiseau je 2003. godine oduzeo je sebi život nakon glasina da će njegov restoran izgubiti zvezdicu, navodi Euronews.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -