1.8 C
Belgrade
utorak, mart 19, 2024

Otvorena nautička sezona u Beogradu

Pristajanjem rečnog kruzera „Viking life” je i zvanično otvorena nautička sezona na Dunavu, saopšteno je iz Turističke organizacije Beograda. Ovaj broj je uplovio u prestonicu sa 176 gostiju iz Sjedinjenih Država, što samo potvrđuje popularnost i atraktivnost i Srbije i Dunava 

Kruzer „Viking life“ je jedan od najvećih na Dunavu, i njegovim pristajanjem je i zvanično otvorena nautička sezona u Beogradu. Prvi turisti, koji otvaraju sezonu, su svoje putovanje započeli u Budimpešti.

Prema rasporedu, u Beograd će ove godine pristati 573 brodova sa ukupno 56.000 turista i i 24.100 članova posade. To najavljuje odličnu sezonu rečnih kružnih putovanja, ove godine će u Beograd pristati više gostiju nego prošle. Najveća brodska kompanija na Dunavu „Viking line” je najavila povećanje od 30% u odnosu na prošlu godinu.

Portonovi – adresa za utočište po vašoj meri, saznajte više.

Zadržavanje kruzera u Luci Beograd je u proseku oko 14 sati, a najviše turista stiže iz Sjedinjenih Država, Kanade, Velike Britanije, Švajcarske i Nemačke. Prošle godine je u Beogradu zabeleženo 573 kruzera i Turistička organizacija Beograda očekuje da će ova godina biti znatno bolja, bar kada su rečna krstarenja u pitanju.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -