5.2 C
Belgrade
subota, april 20, 2024

Provansa – priroda, istorija i odlična hrana

Francuska ima puno destinacija koje su kao stvorene za uživanje, jedna od njih je i Provansa, region u kom caruje dokolica ispunjena spavanjem i jelom. Da li treba reći da su Francuzi majstori kad je u pitanju slatki dremež koji može prekinuti jedino čaša vina ili komad ukusnog sira?

Čim pomenete Provansu, odmah nam prvo na pamet padne plava Francuskinja sa šeširom od slame kako šeta ljubičastim poljima lavande, noseći u rukama korpu sa sirom, vinom i kariranim stolnjakom. U pravu ste, jedino što nedostaje na slici su plavo nebo i polja suncokreta. Provansa je mesto u kom priroda, istorija, veseo narod i odlična hrana idu jako dobro zajedno.

Provansa nudi sadržaje za svačiji ukus. Bilo da uživate u moru, bilo da volite ljupku tromost koja živi u malim selima u kontinentalnom delu, ovde ima svega. Ovde je sve u skladu, i ljudi i priroda. Šarmantna srednjovekovna sela pozivaju na istraživanje, dok će vas meštani dočekati sa kvalitetnom hranom i vrhunskim vinom. Ovde se živi sa prirodom i od prirode.

Portonovi – adresa za utočište po vašoj meri, saznajte više.

Turisti koji vole jug, mogu uživati na obali Sredozemnog mora, u beskrajno dugim plažama. Turisti koji više vole planine i aktivan odmor sreću mogu pronaći nešto severnije. Oni koji vole mirniji odmor, mogu se povući u unutrašnjost sela. Tu mogu uživati u kulturno-istorijskim znamenitostima ili u malim pijacama. Na svakoj mogu pronaći bogatu ponudu svežeg voća, povrća, cveća, knjiga, antikviteta i ostalih stvari za zaista dobru cenu.

Provansa - priroda, istorija i odlična hrana francuska
Photo: Pexels/Gildo Cancelli

Avinjon, Sen Remi, Arl i Le Bo su samo neke od destinacija koje treba posetiti. Svaka destinacija priča neku svoju priču koje se nastavljaju jedna na drugu, a živopisna mesta zanatskim radnjama, restoranima ili vidikovcima odmah osvojaja srca svakog putnika.

Provansa nije samo jedno mesto, to je čitava regija koja nudi nešto najbolje od života. Bilo da ste odseli negde u urbanom delu, bilo da ste samo raširili prostirku za spavanje ispod maslinovog drveća, uživaćete svakako. Ovde je mir svakodnevica, i to se nikad neće promeniti.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -