11.6 C
Belgrade
petak, mart 29, 2024

DiscoverEU – besplatna putovanja Evropom vozom

U okviru ovog programa svi građani Evropske unije će imati priliku da obiđu Evropu vozom i to potpuno besplatno. Na putovanja možete poći ili sami ili sa prijateljima, kako bi vam put bio zabavniji

DiscoverEU je novi program koji će biti pokrenut 1. jula. Program podrazumeva besplatna putovanja Evropom vozom, a jedini preduslov je, ako već živite u nekoj od država članica EU, da imate manje od 18 godina.

Na ova putovanja možete krenuti sami ili sa grupom do pet prijatelja. Svi putnici koji budu izabrani će dobiti jedinstvenu besplatnu za železnicu koja im omogućava sedam dana putovanja vozom unutar jednog meseca. Karta će biti važeća do 30. septembra 2024. godine.

Zainteresovani putnici mogu da se prijave pre 29. marta, gde moraju da prođu proveru prihvatljivosti. Pored toga oni moraju da popune i kviz od nekoliko pitanja. Svaki punik mora imati plan putovanja.

Portonovi – adresa za utočište po vašoj meri, saznajte više.

Pobednici dobijaju takođe i Evropsku karticu za mlade na godinu dana, što im daje razne popuste širom EU, uključujući lokalni prevoz, smeštaj, hranu, učenje, sportske aktivnosti, posete muzejima i slično.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -