17.3 C
Belgrade
subota, jul 27, 2024

Nova pravila za turiste u Budvi

Novi nacrt Odluke o komunalnom redu u Budvi biće usvojen do početka letnje sezone. Nova pravila se pre svega odnose na komunalni red, čime bi se Budva pridružila susednim gradovima Splitu i Dubrovniku. Šta mogu da očekuju turisti, ali takođe i stanovnici ovog crnogorskog grada?

Nova pravila biće obavezna i za turiste i za meštane u Budvi. Ukoliko se lica budu kretala u zoni budvanskog Starog grada i ulicama u kupaćem kostimu ili bez dela odeće, biće kažnjena novčanim kaznama od 200 evra. To jedino neće biti obavezno u kupališnoj zoni.

Članom 79 stav 2 propisao je da će se za sve prekršaje iz člana 79 stav 1 kazniti i odgovorno lice u pravnom licu odnosno privrednom društvu i fizičko lice u iznosu od 200 eura do 1.000 evra, navodi Boka News.

Ostala pravila koja će biti uvedena se najviše tiču čistoće u samom gradu, kako za meštane i ugostiteljske objekte, tako i za turiste. To podrazumeva zabranu ostavljanja bilo kakavog otpada, izlivanja štetnih materija, ali i distribuciju reklamnih listića ili objava. Takođe i za pranje ili popravljanje vozila, ostavljanje olupina ili havarisanih plovila, vozila ili kamp prikolica na javnim površinama.

Kreiranje živopisnih trenutaka uz aktivan odmor, saznajte više.

Ukoliko ovaj nacrt bude usvojen od strane lokalnog parlamenta, Budva će se pridružiti Splitu i Dubrovniku. Ova dva grada iz Hrvatske su takvu odluku doneli još prošle godine, kada je i počelo kažnjavanje.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -