8.2 C
Belgrade
četvrtak, april 25, 2024

Süddeutsche Zeitung: Albanija najbolji izbor

Nemački list je posvetio članak turizmu u balkanskim zemljama, kako bi svojim građanima dao neke predloge o predstojećoj turističkoj sezoni. Hrvatska je poznata kao destinacija u kojoj tradicionalno letuju nemački građani, da li će tako biti i ove godine?

Süddeutsche Zeitung je u svojoj reportaži pokušao da Nemcima približi zemlje Balkana, posebno one koji im nisu bile u prethodnim godinama u žiži interesovanja. Prema pisanju ovog lista, Albanija je ove godine možda i najbolji izbor za letovanje ove godine.

U članku se navodi da je Balkan potencijalno nova turistička destinacija, posebno za turiste koji žele nešto novo, da na odmoru dožive avanturu. Za Hrvatsku, Süddeutsche Zeitung kaže da je prilično skupa, posebno ove godine zbog krize i inflacije.

Međutim, interesantno je navesti da za Albaniju list kaže da je možda i nova turistička meka za građane Nemačke. Albanija ima najbolji odnos cena i ponude, nema pljački na ulici, i još uvek nema masovnog turizma.

Süddeutsche Zeitung dalje navodi da mnogi Nemci još uvek oklevaju da idu na odmor u Albaniju, Bosnu ili Crnu Goru. Još od raspada Jugoslavije i ratova, ove destinacije su nepotrebno i neosnovano pominjane u negativnom kontekstu. List navodi da se u proteklim godinama slika balkanskih zemalja potpuno promenila, više ih ne smatraju nepoznatim i opasnim, već nepoznatima i atraktivnim.

Kreiranje živopisnih trenutaka uz aktivan odmor, saznajte više.

Slovenija, Hrvatska i crnogorsko primorje su već dobro turistički razvijeni. S druge strane su Bosna, Srbija i Severna Makedonija. Te zemlje su manje poznate i tu možete doživeti brojne avanture i pronaći zanimljive sadržaje, navodi se u članku.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -