10.1 C
Belgrade
četvrtak, april 18, 2024

Dubrovnik među 25 najlepših gradova na svetu

Poznati američki magazin Travel + Leisure je nedavno na svojim stranicama objavio popis 25 najlepših gradova na svetu. Magazin je sastavio listu na osnovu posebnih karakteristika destinacija koje ih definišu, tako da samo prirodna lepota ili samo istorijske prilike nisu dovoljne za kvalifikaciju

Travel + Leisure navodi da su prostrani parkovi, drevna čuda, muzeji svetske klase ili prelepa priroda samo od neke karakteristika koje grad čine lepim, iako je koncept lepog grada subjektivan i može se razlikovati od osobe do osobe. Dubrovnik se, zbog svega što predstavlja, našao među 25 najlepših na svetu.

Dubrovnik je zauzeo 18. mesto na listi, što i ne čudi, s obzirom na zadivljujuću arhitekturu, stare gradske zidine i položaj na jadranskoj obali. Za Dubrovnik magazin kaže da je zaista puno filmova i TV emisija imalo koristi od njegovog kinematografskog izgleda.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mamiplatz ☼ Saskia ☼ (@mamiplatz)

Ipak, lepota grada nije samo „zapela“ za oko Holivudu, već i Unesku, koji je Dubrovnik proglasio mestom svetske baštine. Grad je šarmantan, kompaktan i bez saobraćaja. Turisti mogu istraživati praktično besprekornu srednjovekovnu arhitekturu i masivne kamene zidine grada, jednu od najbolje očuvanih srednjovekovnih tvrđava na svetu.

Na prvom mestu liste se nalazi Sidnej iz Australije. Travel + Leisure opisuje Sidnej kao grad sa prelepim plažama, spektakularnim pogledom na rt, predivnim parkovima i vrtovima sa puno sunca. Grad je pre svega izuzetno čist.

Kreiranje živopisnih trenutaka uz aktivan odmor, saznajte više.

Ostali gradovi među najboljih 10 su Barselona, ​​​​Kvinstaun, Istanbul, Pariz, San Francisko, Palermo, Kejp Taun, Seul i Kartagina iz Kolubmije. Više o listi možete pronaći na zvaničnoj internet stranici.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -