12.2 C
Belgrade
četvrtak, april 25, 2024

Prvo pivo koje je napravila veštačka inteligencija

Poznata pivara Beck’s je proizvela pivo koje je napravila veštačka inteligencija. Ovaj proizvod je posebno napravljen kako bi se obeležio jubilej kompanije koja već vek i po uspešno posluje na tržištima šrom sveta

Beck’s Autonomous je prvo pivo koje je napravila veštačka inteligencija. Pivara je odlučila da obeleži 150. godina postojanja na originalan način, lansiravši pivo koje je napravljeno praktično bez učešća čoveka.

Novi koncept Beck’s Autonomous predstavlja potpuno “autorski” projekat veštačke inteligencije. Od izvora AI koristili su ChatGPT i Midjourney, kako bi se napravilo prvo pivo takve vrste. Veštačka inteligencija je zaslužna za sve, recepturu, brendiranje i marketing.

Direktorka marketinga pivare Beck’s je objasnila da je njena kompanija uvek bila vodeća u inovacijama u svetu piva, navodi Drinks Business. Beck’s Autonomous je pilsner od lokalnih i prirodnih sastojaka. Sadrži 5% alkohola i pakuje se u hibridnu limenku od stakla i aluminijuma.

Zamalo bez ćevapa u Mišlenovom vodiču, saznajte više.

Iz kompanije dalje navode da prihvataju novu tehnologiju i koriste potencijal veštačke inteligencije za podsticanje inovacija i kreativnosti u svetu piva. To je pogled u budućnost, stvaranje uzbuđenja kod korisnika pravljenjem novih i revolucionarnih proizvoda. Za sada se ne brinu da će ostati bez posla, i da veštačka inteligencija neće preuzeti za sada obavezne i ključne pozicije ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -