27.5 C
Belgrade
petak, jun 21, 2024

Britanski Telegraph: Split obavezno treba posetiti

Jedan od najpoznatijih svetskih medija,Telegraph, je objavio članak o Hrvatskoj i susednim destinacijama koje obavezno moraju da se posete bar jednom u životu

Britanski Telegraph je napravio spisak destinacija koje obavezno treba posetiti. Iako se Dubrovnik do skoro nalazio na listi među prvim destinacijama, sada ga je zamenio drugi biser Jadrana, u pitanju je Split.

Ova medijska kuća je u reportaži navela da je Dubrovnik 2011. privukao oko 600.000 turista, a do 2019. godine taj broj prelazi milion i po. To se pre svega desilo zahvaljujući Igri prestola, ali i njegovoj vanvremenskoj lepoti.

Međutim, taj broj je daleko veći nego što Dubrovnik ima kapacitet, imajući u vidu da u njemu živi tek oko 40.000 ljudi. Masovni turizam je počeo ozbiljno da ugrožava grad, pa Telegraph preporučuje turistima da krenu severnije u Split, navodi index.hr.

Split se nalazi na samoj obali, njegovi barovi i kafići gledaju na dalmatinsko ostrvo Brač. Tu je i nezaobilazna Dioklecijanova palata koja pamti drevna vremena i rimske careve. U samom gradu nema gužvi kao u Dubrovniku, a i cene su dosta niže, navodi Telegraph.

Kreiranje živopisnih trenutaka uz aktivan odmor, saznajte više.

Pored Splita, na listi gradova koji se moraju posetiti nalaze se još dosta alternativnih destinacija. Treba posetiti Talin umesto St. Peterburga, San Augustin umesto Maču Pikčua, Lion umesto Pariza. Takođe, tu su i Verona, Kalabrija, kao i druge zemlje.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -