27.5 C
Belgrade
petak, jun 21, 2024

Wellness i spavanje na pokošenoj planinskoj travi

Planinska trava se kosi u vreme cvetanja, kad je njen potencijal za sve blagodeti koje ona pruža najbolji. Sva eterična ulja, kao i ostala prirodna lekovita svojstva pružaju utočište i oporavak, bilo da imate lošu cirkulaciju, spor metabolizam ili vam jednostavno treba fizička i mentalna detoksikacija

U Italiji i Austriji se već dugo praktikuje ovakav način prirodnog wellness-a. To podrazumeva boravak ili spavanje na pokošenoj planinskoj travi i biljkama, kao i na senu. Meštani u Južnom Tirolu već dugo znaju za to, pa nakon teškog i fizički napornog dana odlaze da tradicionalno odmaraju na travi.

Tako je odmor na poljima postao normalan svima, ležanje na travi je ovde zapravo simbol pravog odmora, koji ima i svoje ime, heubad, što  doslovno znači „kupanje u senu“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hotel Sun (@hotel_sun_)

Danas je to postalo lokalna turistička atrakcija koja preti da se raširi po svetu. Domišljati lokalci su turistima, ukoliko je takav slučaj potreban, spremni i da iznajme deo takve trave. Oni mogu na njoj da odmaraju i upijaju mirise lavande i ostalih divljih biljaka, kako bi se vraćali u neka nostalgična i vesela vremena.

Kreiranje živopisnih trenutaka uz aktivan odmor, saznajte više.

Da je ležanje u travi ozbiljna stvar pokazuje i primer iz hotela Schonruh. Gosti se potpuno oslobode svoje odeće, nakon čega se pokrivaju planinskom travom i biljem. Iz hotela kažu da je iskustvo potpuno neverovatno i transcendentalano. Pored toga je  i lekovito i blagotvorno za organizam, pomaže kod išijasa, reume, artroze i iscrpljenosti.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

 

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -