17.9 C
Belgrade
utorak, maj 21, 2024

Hrvatska ima najbolju destinaciju za medeni mesec

European Best Destinations je organizacija koja promoviše kulturu i turizam u Evropi. Svake godine se organizuje glasanje na kom se biraju najbolje destinacije, ovog puta je to bio izbor najbolje destinacije za medeni mesec

European Best Destinations je objavio listu najboljih destinacija za medeni mesec u Evropi. Na listi se nalaze mesta sa svih krajeva kontinenta, a za najbolju destinaciju u 2023. godini je izabrana Hrvatska, odnosno Cavtat, navodi Croatia Week.

Cavtat se našao na prvom mestu pre svega jer nudi kompletnu uslugu za organizovanje venčanja. Pored toga, tu su i beskrajne mogućnosti za medeni mesec i smeštaj u hotelima sa pet zvezdica s pogledom na more. Svaki od hotela ima sve sadržaje neophodne za jedan kvalitetan odmor.

Kreiranje živopisnih trenutaka uz aktivan odmor, saznajte više.

Cavtat se nalazi u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, na samo nekoliko minuta od Dubrovnika i aerodorma. Pored prelepih plaža, posebno treba izdvojiti i zaštitni znak Cavtata. U pitanju je ulica za koju se kaže da je jedno od najdužih šetališta u zemlji. Dugačka je oko 7 kilometara i posebno je lepa u ranim večernjim satima kad ima i najviše turista.

Cavtat se ističe svojim lepim i sunčanim romantičnim ambijentom, što ga čini savršenim mestom za mladence. Pored toga, navodi EBD, grad je odličan i za parove koji traže ili luksuzno i ​​romantično iskustvo, ili avanturistički i zabavan odmor.

Na listi se nalazi još 12 destinacija, tu su još Positano, Santorini, Ria, Pariz, Budimpešta, Lisabon ili Venecija.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -